Home / Cultură / Încep Zilele Cărții și Muzicii la Simfest 2016
Simfest 2016. Zilele cărții și muzicii

Încep Zilele Cărții și Muzicii la Simfest 2016

Distribuie

Simfest 2016. Zilele cărții și muzicii

„Zilele Cărții și Muzicii” au loc în cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți „Simfest”. Zilele Cărții și Muzicii vor fi organizate în Piața Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, de joi, 24 august, până sâmbătă, 27 august.

Zilele Cărții și Muzicii vor începe joi la ora 14.00

Joi, 25 august, de la ora 14.00, va avea loc deschiderea Zilelor cărţii şi muzicii Simfest 2016. De la ora 14.30 vor fi lansate cartea „Dialogul religiilor”, coordonatori: Iulia Badea-Guéritée și Alexandru Ojică, și DVD-ul „Religia ca recurs la pace”.
De la ora 15.30 este programată deszbaterea: „Despre posibilitatea unui dialog al religiilor într o Europă ranită sau: Homo europaeus si recursul la religie în contextul actual”. Vor participa Alexandru Ojică, Raymond Clarinard (Franța, Redactor șef adjunct Courrier International Paris), preoți și prelați. Dezbaterea va fi moderată de Iulia Badea-Guéritée și de Corina Ceaușescu.

Lansări de carte în prezența autorilor

În programul Zilelor Cărții și Muzicii, vineri, de la ora 11.00, va fi vernisată expoziția „Jurnaliștii și pasiunile lor extraprofesionale. Expoziție de artă plastic”, Ioana Cristina Bolog din Tîrgu-Mureș. Apoi vor fi organizate câteva lansări de carte, începînd cu ora 12.00. Vor fi prezentate cărțile: „Comunitatea dispărută. Germanii din România între anii 1945 – 1967”, de Laura Gheorghiu și volumul „Villa Margareta”, de Doina Jela. La lansări vor fi prezenți și autorii cărților.

Românii din America povestesc aventura emigrării

Tot vineri, de la ora 16.30, în cadrul unui eveniment al Editurii Călăuza, „Românii din America povestesc aventura emigrării”, vor fi lansate 3 volume pe această temă. Vor fi prezentate cărțile: „De pe Muntele Găina la Marele Canion” de Ioan Nicoară, originar din Hunedoara; „ A doua viață (Experimentul Phoenix)” și „Proasta” de Ioana Giurgiu, originară din Luduș.

Sâmbătă, noi lansări de carte

Sâmbătă, 27 august 2016, de la ora 12.00, vor fi lansate, în prezența autorilor, „Secretul crucii” și „Viață de împrumut”, de Doru Munteanu; „Avânturi spre cer. Melcul”, de Gheorghe-Iulian Bazarea; „Serendipity. Despre România, Europa și lume”, de Iulia Badea-Guéritée; și de la ora 13.00, volumul „La taclale cu Dumnezeu”, de Nicolae Băciuț, care cuprinde versuri ilustrate muzical de Angela Mariașiu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.