Home / Beauty / Motivele pentru care ne cade mai mult păr toamna

Motivele pentru care ne cade mai mult păr toamna

Deşi este normal să ne cadă între 50 şi 100 de fire de păr pe zi, în acest anotimp este posibil să pierdem mai multe. Nu trebuie să ne îngrijorăm deoarece acest tip de cădere este temporară, scrie ONE.ro. Este modalitatea prin care organismul nostru răspunde schimbărilor ce intervin în mediul înconjurător.
Lumina solară. Aceasta reduce producţia de melatonină din corp, care are proprietatea de a repara foliculii. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămâna într-o perioada de stagnare timp mai îndelungat şi să ne confruntăm cu o cădere mai accentuată a părului.
Creşterea nivelului de testosteron atât la bărbaţi, cât şi la femei. Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceştia îngustându-se şi părul subţiindu-se.
 Stresul influenţează căderea părului indiferent de anotimp, însă toamna acţiunea lui devine mai puternică pe fondul unei predispoziţii generate de factorii naturali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Romanian Fashion Philosophy în Cetatea Medievală Mureș

Astăzi, 28 octombrie, de la ora 15:00, în Cetatea Medievală Târgu-Mureș va avea loc evenimentul Romanian …