Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Sprijin pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale

Sprijin pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale

111Primăriile din localităţile Târnăveni, Zau de Câmpie şi Sânpaul vor beneficia din bugetul Judeţului Mureş de suma de 66.060 lei, pentru asigurarea drepturilor financiare ale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă. Decizia a fost luată joi, 25 august, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru a Consiliului Judeţean Mureş, iar suma a fost defalcată astfel către cele trei unităţi administrativ-teritoriale: 40.475 lei pentru comuna Sânpaul, 15.326 lei pentru comuna Zau de Câmpie şi 10.259 lei pentru municipiul Târnăveni.

Potrivit anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 423 din 16 iunie 2016, în trimestrul III al anului 2016 judeţului Mureş i-a fost alocată suma de 913.000 lei, reprezentând sume defalcate din TVA, aceasta urmând să aibă ca destinaţie finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, prin hotărâri de Consiliu Judeţean, în funcţie de situaţiile întocmite de conducerile unităţilor administrativ-teritoriale din Mureş. „Prin adresele nr. 5859 din 10 august 2016 şi 6060 din 17 august 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, ţinând seama de prevederile articolului 2, alineatul 5, din metodologia de alocare a sumelor necesare acordării drepturilor de care beneficiază copii/elevii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, ne înaintează situaţia centralizatoare privind beneficiarii pe grupe de vârstă şi a zilelor de şcolarizare în anul şcolar 2015-2016, ianuarie – iunie 2016, respectiv anul şcolar 2016-2017, septembrie – decembrie 2016, întocmită în baza situaţiilor nominale transmise de către unităţile şcolare de pe raza unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a lansat un nou proiect: „Șansa mea de a vorbi corect”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 32 …

Share
Share