Home / Social / Tinerii din centrele de plasament învață care sunt bunele maniere la restaurant

Tinerii din centrele de plasament învață care sunt bunele maniere la restaurant

Distribuie

Echipa „Zâmbete în dar” declară un real succes cel de-al treilea modul al cursului de gătit, care a avut loc sâmbătă, 20 august, dedicat tinerilor din centrele de plasament din județul Mureș. Următorul curs va avea loc sâmbătă, 27 august, iar tinerii vor învăța despre bunele maniere la restaurant.

„Cele cinci echipe formate din tinerii centrelor de plasament au învățat să prepare, sub îndrumarea coordonatorilor lor, felul doi al unui meniu, și anume tocană de cartofi. Modulele de gătit s-au finalizat cu prepararea unei tarte cu fructe, un desert delicios. Sarcina juriului de a desemna echipa câștigătoare în cadrul acestei ediții a fost cea mai dificilă, comparativ cu edițiile precedente, deoarece experiența acumulată pe parcursul cursului de către tineri a adus echipele la un nivel foarte apropiat și a făcut aproape imposibilă distingerea celui mai delicios preparat dintre cele cinci”, a precizat
Carmen Moldovan, reprezentanta JCI Târgu-Mureș.

Premii pentru cei mai buni
Carmen Moldovan a afirmat că tinerii au fost premiați cu seturi de echipamente pentru bucătari, arătându-se nerăbdători să participe la următoarea ediție. Sâmbătă, 27 august, tinerii vor învăța care este codul bunelor maniere aplicat la restaurant și cum se aranjează conform acestuia o masă festivă. „La momentul în care totuși juriul a ajuns la un verdict echipele care au gătit cea mai bună tocăniță și cea mai bună tartă au fost premiate cu câte un set de echipamente pentru bucătari. Tinerii se declară nerăbdători să participe la următoarea ediție, deși sunt puțini dezamăgiți că probele de gătit s-au terminat. Sâmbăta aceasta, vor învăța care este codul bunelor maniere aplicat la restaurant și cum se aranjează conform acestuia o masă festivă”, a precizat reprezentanta JCI Târgu-Mureș.

Integrarea copiilor din centrele de plasament în societate
Potrivit reprezentanților JCI Târgu-Mureș, obiectivul proiectului „Zâmbete în dar” este de a obține resurse materiale care să ajungă la copiii aflați în centrele sociale din Mureș. Totodată, se dorește integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri și excursii. „Zâmbete în dar” este echivalentul unui jurnal scris de o mână de oameni, care își doresc să facă fapte bune pentru cei care se luptă cu lipsurile de zi cu zi. Iar, după cum stă scris, așa se și execută. Viața poate avea valențe aparte, atunci când o planificăm, însă, dacă din când în când o lăsăm să vină peste noi, nu are ce să strice (…) Proiectul este parte a platformei JCI am Responsible. Scopul principal al platformei este de a susţine, promova şi genera responsabilitatea socială în rândul populaţiei locale și de a crea schimbări pozitive în comunitatea mureşeană. Aceasta acţionează asemenea unei umbrele: direcţionând resursele şi informaţiile primite din cadrul asociaţiei JCI Târgu-Mureş şi din surse externe, strategic, sub marca JCI am Responsible, spre obiective stabilite în funcţie de necesitatea socială a localnicilor şi a bunăstării generale a comunităţii. Proiectul se focalizează şi pe integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri, excursii şi alte activităţi la care ei nu au acces din cauza situaţiei sociale”, au arătat reprezentanții JCI Târgu-Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.