Home / Administratie / „Transilvania Motor Ring”, finalizat până la 31 decembrie 2018

„Transilvania Motor Ring”, finalizat până la 31 decembrie 2018

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 25 august, cu unanimitate de voturi, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, prelungirea contractului de finanţare pentru finalizarea proiectului „Parc auto pentru sporturi cu motor” până la data de 31 decembrie 2018 şi aprobarea sumei de 25,5 milioane lei, pentru finalizarea proiectului, din fondurile proprii ale judeţului Mureş, sumă ce urmează a fi defalcată pe următorii ani în bugetul propriu.

Contract reziliat din cauza constructorului

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, contractul de finanţare pentru proiectul cunoscut şi sub denumirea de „Transilvania Motor Ring” a fost semnat la data de 13 mai 2010, între Consiliul Judeţean Mureş şi SC Cooperativa Edile Appennino SCRL, lider al asocierii formate din SC Cooperativa Edile Appennino SCLR – SC Morani Impex SRL – SC Kasim Emaka SRL. Valoarea proiectului este de 58,13 milioane lei, din care 19,04 milioane lei reprezentau finanţare prin Programul Operaţional Regional, 29,99 milioane lei cofinanţarea Consiliului Judeţean Mureş şi 9,14 milioane lei TVA aferent cheltuielilor eligibile. „Problemele întâmpinate în derularea proiectului mai sus menţionat, care au condus la întârzierea realizării activităţilor, respectiv nerespectarea de către antreprenor a clauzelor contractuale, în special a celor referitoare la termenul de realizare a lucrărilor, cu condus la rezilierea contractului de lucrări începând cu data de 24 iunie 2016”, a precizat Péter Ferenc.Act adiţional pentru prelungirea proiectului

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, la data rezilierii contractului au fost certificate lucrări în valoare de 22,4 milioane lei fără TVA, din care au fost plătiţi 20,16 milioane lei, la care se adaugă suma de 5,37 milioane lei reprezentând TVA-ul aferent sumei certificate. „Din acestea, a fost rambursată de către finanţator suma de 15,91 milioane lei, reprezentând 50% din cheltuielile eligibile şi TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile. Având în vedere că proiectul nu a putut fi finalizat până la data de 31 decembrie 2015, în baza instrucţiunii autorităţii de management pentru Programul Operaţional Regional nr. 144 din 10 decembrie 2015, a fost încheiat actul adiţional de prelungire a duratei contractului de finanţare nr. 715 din 13 mai 2010, în acest sens fiind aprobată Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 163/2015, privind luarea unor măsuri în vederea finalizării proiectului „Parc auto pentru sporturi cu motor”. Totodată, pentru proiectele având o valoare de peste 5 milioane de euro, a fost emisă instrucţiunea autorităţii de management pentru Programul Operaţional Regional nr. 146 din 17 iunie 2016, pentru încheierea actelor adiţionale de prelungire a duratei contractelor de finanţare care nu se finalizează în perioada acordată urmare aplicării Instrucţiunii AMPOR 144/2015, în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectelor şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestora”, a subliniat Péter Ferenc.

Suma estimată pentru finalizarea proiectului este de 25.539.651 lei, defalcată după cum urmează: 25.198.025 lei – proiectare şi execuţie, inclusiv diverse şi neprevăzute, 132.329 lei – asistenţă tehnică, 117.470 lei – comisioane, taxe, cote legale, costuri de finanţare, 60.026 lei – cheltuieli de audit şi 31.800 lei – cheltuieli de publicitate şi informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Villa Vinèa caută reprezentant vânzări pentru zona Centru-Nord

Parte a grupului italian OberAlp, Villa Vinèa beneficiază de o mentalitate internațională, modernă și o …