Adrian Matei, „uniristul” care a intrat cu prima medie la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 3180 Vizualizări

Adrian Matei, „uniristul” care a intrat cu prima medie la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș

În urma examenului de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș în 25 iulie pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, Adrian Matei a reușit să intre cu prima medie la Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, limba română, cu media 9.49.

Adrian Matei are 18 ani, a absolvit Colegiul Național „Unirea” din Târgu- Mureș, specializarea Științe ale Naturii, și este pasionat de biologie, muzică și literatură. Tânărul a mărturisit că nu a ales întâmplător această facultate, fratele său, medic stomatolog, fiindu-i model. Adrian a ales UMF Târgu-Mureș deoarece și-a dorit să rămână în orașul natal la facultate. Totuși, într-un viitor îndepărtat își dorește să părăsească țara.
„Pe plan școlar, am fost mereu atras de științele exacte, precum matematica, fizica și chimia, iar pe finalul liceului am început să dezvolt o pasiune pentru artă, în special muzica și literatura. Cu toate acestea, în topul preferințelor mele s-a aflat dintotdeauna biologia, o materie pe care am îndrăgit-o din clasa a V-a, la care am avut și performanțe pe plan național: locul 4 la Olimpiada Naționala de Biologie în clasa a VII-a și locul 5 în clasa a IX-a.
Ghidat de această pasiune, dar și de familie, în special de părinți, am ales medicina în drumul meu în viață. Faptul că am ales Facultatea de Medicină Dentara din cadrul UMF Târgu-Mureș nu e o întâmplare, un factor decisiv fiind profesia de stomatolog a fratelui meu, pe care îl privesc mereu cu admirație. Dintotdeauna mi-am dorit să rămân în orașul natal la facultate. Motivele principale sunt dragostea pentru locurile natale și prezența în acest oraș a oamenilor dragi mie: familia și prietenii. Atipic pentru alți actuali studenți, absolvenți ai unor licee din Târgu-Mureș, eu nu am dorit niciodată să plec. Simt că momentan aici e locul meu. Îmi voi părăsi cuibul când voi simți că va fi momentul. Trebuie să recunosc că îmi doresc să plec din țară, când va fi cazul”, a mărturisit Adrian Matei.

„Fără muncă nu poți realiza nimic”
Adrian Matei s-a arătat bucuros că a reușit performanța de a intra cu prima medie la Facultatea de Medicină Dentară, transmițând că a învățat constant timp de un an de zile pentru admiterea din vară. „Nu mi-a fost ușor să reușesc să intru la facultatea dorită, iar faptul că am intrat primul este o bucurie enormă pentru mine și îmi hrănește orgoliul personal pe care îl țin în mine. Admiterea a reprezentat un efort uriaș, având în vedere că am învățat constant aproape un an de zile. Am apreciat atât desfășurarea examenului, cât și nivelul de dificultate al acestuia. Pot spune că încă din timpul examenului am simțit că am ales ceea ce trebuia în privința facultății. Așteptările mele de la aceasta sunt, zic eu, pertinente și realiste: doresc ca facultatea să mă pregătească pentru ceea ce urmează să fac, să mă îndrume și să mă ajute în drumul meu spre realizare profesională. Desigur, aceștia nu sunt factorii decisivi în împlinirea mea, ci doar anexe la efortul pe care sunt conștient că trebuie să îl depun. Indiferent ce cale ai urma, fără muncă personală nu poți realiza nimic”, a afirmat Adrian Matei.

Sfaturi pentru colegii mai mici
Adrian Matei le-a transmis și un sfat celor care se pregătesc pentru Bacalaureat și ulterior pentru admiterea la facultate: să trateze examenul de Bacalaureat ca pe un examen de importanță maximă și să învețe exact ce scrie în cărțile din bibliografie pentru admitere. „Sfatul meu pentru cei ce își doresc cu adevărat să intre la o facultate de medicină, indiferent de oraș, este să învețe din timp și mult, atât cantitativ, cât și calitativ. De asemenea, știu ca pe final de clasa a XII-a a toată lumea se gândește la banchet și apoi la admiterea ce va urma, însă cineva mi-a spus odată că cel mai important examen e urmatorul. Așa că celor ce vor urma să susțină examenul de Bacalaureat le-aș sugera să nu îl considere un examen ușor. Nu a fost un examen greu și cu siguranță nu este un examen ce ar trebui să pună probleme unui viitor medic, dar trebuie tratat ca un examen de importanță maximă. Pentru examenul de admitere la medicină, sfatul meu este să învețe exact ce scrie în cărțile din bibliografie, pentru că, indiferent ce conflicte ar exista în lumea medicală legate de anumite afirmații, la examen e corect doar ce scrie în carte. Le urez multa baftă, răbdare, voință și putere de muncă celor care anul viitor vor susține același examen”, a transmis Adrian Matei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE