Cupa E-ON Kinder, la ediție jubiliară Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

Cupa E-ON Kinder, la ediție jubiliară

Ediția a X-a, jubiliară, a Cupei E.ON Kinder la fotbal juniori a debutat la sfârșitul săptămânii. Jocurile primelor grupe au început pe mai multe terenuri din Târgu-Mureș, pe terenurile sintetice ale bazei Trans-Sil, pe cele de la Complexul Week-end și la Sângeorgiu de Mureș, la Complexul Apollo și la baza unde își desfășoară activitatea clubul organizator, ASC Kinder. La această ediție jubiliară participă în jur de 1 500 de copii la cele 8 categorii de vârstă, 100 de echipe de la aproape 50 de cluburi, urmând să se acorde 48 de trofee de echipă și individuale. Vor fi disputate peste 250 de meciuri, iar categoriile de vârstă se vor juca în perioada 28 august-1 septembrie la cei născuți în anii impari (între 2003 și 2009), între 5 și 9 septembrie în anii pari (2002-2008).

La cele 9 ediții anterioare au participat până în prezent circa 10 000 de copii, reprezentând 750 de echipe, de la 360 de cluburi. Partenerul principal al competiției este E-ON România, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș și a firmelor SportLife și Erima.

O competiție care a luat amploare

Înaintea debutului, organizatorii și sponsorii au ținut să precizeze importanța unei astfel de competiții, atât pentru copii, cât și pentru mișcarea sportivă mureșeană și chiar a imaginii Târgu-Mureșului.

„Suntem încântați că am ajuns la această ediție jubiliară. Este o competiție benefică, ajunsă una dintre cele mai importante evenimente fotbalistice din țară organizată pentru copii. Faptul că am ajuns de la o primă ediție cu doar 8 echipe la ediția a zecea cu 100 de echipe spune multe. Sunt mulți copii la start, veniți din peste 20 de județe și din străinătate, lucru care dovedește încă o dată că sportul nu are granițe. Încurajăm copiii să facă sport, acesta îi ajută să crească mai sănătoși și îi pregătește pentru viață. Va fi o ediție jubiliară surpriză, în care vor avea loc și meciuri demonstrative, la care vor participa și persoane cu dizabilități. E.ON România a susținut și va continua să susțină turneul și urez tuturor succes”, au fost cuvintele directorului general adjunct E.ON Energie România, George Precup.

DSC_0053Claudiu Maior: „În ciuda tuturor piedicilor, vom merge mai departe”

Fostul viceprimar Claudiu Maior, actual consilier al primarului Târgu-Mureșului, Dorin Florea, a promis în continuare sprijin din partea autorităților locale și și-a exprimat speranța ca factorii de decizie să realizeze importanța unui astfel de eveniment pentru copii și pentru oraș. „Au fost 10 ani de muncă pentru a păstra continuitatea, lucru pentru care organizatorii merită felicitări. Cu o structură bine pusă la punct, se pot face multe lucruri bune. Din partea administrației locale promitem tot sprijinul nostru pentru ca o asemenea competiție să aibă continuitate. Îmi exprim totodată speranța ca membrii Consiliului Local să realizeze că sportul trebuie sprijinit, copiii noștri prin sport își dezvoltă aptitudini pe care acasă, în fața calculatorului nu le pot obține. Mulțumim antrenorilor, părinților și tuturor celor care ne sunt alături. Urez succes echipelor participante, să câștige cei mai buni și îmi exprim totodată și speranța ca în cel mai scurt timp pe unii dintre participanți să-i vedem în Liga I și chiar în Națională”, a rostit Claudiu Maior.

Promovarea în „fotbalul mare” este marea satisfacție

Inițiatorul competiției, Coriolan Pop-Lupu, președinte și antrenor al clubului ACS Kinder a ținut să sublinieze faptul că mulți dintre jucătorii care evoluază cu succes în prima divizie și-au început „cariera” la competiția care a debutat în urmă cu 10 ani. „Faptul că de la un turneu cu 8 echipe, dintre care 7 erau mureșene s-a ajuns la o competiție majoră pe plan național, chiar cu participare internațională, spune multe despre eforturile care s-au făcut în toți acești ani. Nu este ușor să reziști în ziua de azi, dar noi am rezistat și datorită sprijinului primit din partea celor care ne-au fost alături. Sper ca la această ediție clubul nostru să aibă rezultate mai bune decât la precedenta, dar țin să subliniez faptul că pe mine mă bucură faptul că clubul Kinder a dat mulți jucători în „fotbalul mare”, jucători care au debutat în această competiție”, a subliniat președintele clubului mureșean.

Semnal de alarmă pentru cei în drept

Managerul firmei SportLife, Mărgărit Amza a ținut să precizeze că această întrecere aduce, pe lângă angrenarea multor copii în competiție, mari avantaje orașului, avantaje care pot fi pierdute în cazul pierderii sprijinului finaciar din partea autorităților. „Acesta a fost primul eveniment în care s-a implicat compania, eveniment ajuns o competiție majoră pentru fotbalul juvenil, ocazie cu care ne întâlnim cu reprezentanți a numeroase cluburi importante din țară și chiar din afară. Am menținut sus standardele și datorită sponsorilor, dar trebuie să ținem cont că pentru a merge înainte avem nevoie de o infrastructură adecvată. Evenimentul a luat o asemenea amploare încât trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru organele competente. Suntem în pericol să pierdem oganizarea pentru că ne vor fi depășite posibilitățile de a organiza un eveniment de o asemenea amploare, benefic orașului”, a ținut să amintească Mărgărit Amza.

La finalul întâlnirii au fost prezentate mascotele celei de-a X-a ediții, mascote care se vor afla timp de aproape două săptămâni în permanență alături de micii participanți.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE