Lucrările graficianului Gabriel Rusu expuse la București Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 598 Vizualizări

Lucrările graficianului Gabriel Rusu expuse la București

 

Inedite lucrări semnate de graficianul târgumureșean Gabriel Rusu ne fac, din nou, mândri că suntem ardeleni. Talentat, deştept și cult, caricaturist, grafician și scenograf, artistul își completează palmaresul cu încă alte 8 lucrări prezentate în cadrul unei expoziții ce reunește nume de marcă ale caricaturii românești și internaționale.

Compania Națională Aeroporturi București, în colaborare cu Uniunea Caricaturiștilor și Federation of Cartoonists Organisations Romania a lansat expoziția de grafică satirică ‘Viața între două avioane – Aviatori celebri’, în Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Vernisajul a avut loc miercuri, 24 august, atrăgând o participare numeroasă. Expoziția reunește nume de marcă ale caricaturii românești și internaționale, laureați cu numeroase premii internaționale, respectiv Cristian Topan, Puiu Găzdaru, Gabriel Rusu, Pavel Constantin, Eduard Mattes, Doru Axinte, Nicolae Lengher și Liviu Stănilă sau Vasile Scripcaru, caricaturist și aviator în al doilea război mondial.

gabi rusu

” Sunt bucuros și onorat să fiu prezent într-o expoziție care, prin natura amplasării ei, va putea fi văzută de o mulțime de oameni care tranzitează aeroportul timp de trei luni. E o afluență de public, pe care n-o întâlnești în spațiile convenționale, în galeriile de artă obișnuite” a precizat Gabriel Rusu.

gabi 3

Expoziția este deschisă până pe 24 noiembrie, lucrările fiind expuse pe culoarul de legătură dintre vechiul Terminal Plecări și Noul Terminal Plecări.

rusu 5

Graficianul are un palmares impresionant, zeci de expoziţii personale şi de grup în ţară, participări la zeci de expoziţii internaţionale în 18 ţări, simpozioane, naţionale şi internaţionale, la care se adaugă alte zeci de premii obţinute în România şi dincolo de ea. Totodată publică desene în presă, colaborează cu reviste, este autor de afişe, ilustraţii de carte sau de grafică publicitară.

gabi iar

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE