Home / Administratie / VIDEO: Vasile Boloş, propunere pentru valorificarea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş

VIDEO: Vasile Boloş, propunere pentru valorificarea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş

Distribuie

bolos
Decanul de vârstă al Consiliului Judeţean Mureş, social-democratul Vasile Boloş, a susţinut joi, 25 august, un discurs despre necesitatea realizării unui proiect de amenajare a Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, obiectiv aflat în patrimoniul Judeţului Mureş.

Despre „cultura recunoştinţei”

În alocuţiunea sa, președintele Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Judeţean Mureş a făcut o scurtă trecere în revistă a demersurilor făcute în ultimii ani pentru restaurarea şi valorificarea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş. „Celor care au urmărit activitatea Consiliului Județean Mureș în ultimii patru ani au putut constata interesul constant pe care l-am manifestat atât eu, în calitate de președinte al Comisiei social-culturale, cât și întregul grup de consilieri PSD, referitor la promovarea în cadrul activității Consiliului Județean Mureș a unor elemente ce se includ în ceea ce numește printr-un termen generic ”cultura recunoștinței”. În acest spirit, am acționat cu consecvență pentru restaurarea și valorificarea patrimonial cultural-istorică a Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş. Dovadă sunt în acest sens intervențiile pe care le-am avut în ședința din 29 noiembrie 2012 prin care am deschis acest subiect pe agenda Consiliului Județean Mureș, urmată de propunerea de hotărâre a grupului PSD înregistrată în data de 5 septembrie 2014 prin care solicitam ca Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, precum şi expoziţia de sculptură monumentală din preajma monumentului, să treacă, începând cu 1 ianuarie 2015, în patrimoniul Consiliului Judeţean Mureş şi în administrarea Muzeului Judeţean Mureş”. Argumentam această propunere prin faptul că ”se creează în acest fel condiţiile pentru ca acest ansamblu monumental să fie îngrijit şi adus, prin proiecte adecvate, la o stare care să fie în concordanţă cu semnificaţiile sale majore”. Propunerea menționată a fost inclusă în corpul Hotărârii privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean, precum și efectuarea unor demersuri în vederea cuprinderii în patrimoniul public al județului Mureș a unor morminte și opere comemorative de război, adoptată în ședința Consiliului Judeţean Mureş din data de 11 septembrie 2014”, a subliniat Vasile Boloş.

Propunere către executivul Consiliului Judeţean Mureş

Potrivit consilierului social-democrat, după derularea pe parcursul anului 2015 a unor proceduri administrative laborioase s-a reușit, printr-o hotărâre din 28 ianuarie 2016, introducerea în patrimoniul Consiliului Județean Mureș a respectivului monument și, ulterior, printr-o altă hotărâre, din 25 februarie 2016, administrarea drumului de acces la acesta. „În momentul de față se impune, în opinia noastră, să se treacă cu celeritate la pasul următor care ar consta în demararea realizării unui proiect de amenajare și valorificarea complexă a întregului ansamblu de la Oarba de Mureș. Pe baza celor exprimate propunem executivului Consiliului Județean Mureș efectuarea demersurilor necesare în plan administrativ, și bineînțeles în plan financiar, pentru realizarea acestui proiect. Ne exprimăm încrederea că această acțiune va avea susținerea necesară din partea întregului Consiliu Județean Mureș răspunzându-se astfel unor așteptări a unui mare număr de locuitori ai județului nostru”, a afirmat Vasile Boloş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.