Home / Beauty / Aceste alimente îți pătează dantura

Aceste alimente îți pătează dantura

Distribuie

Dacă îţi doreşti o dantură impecabilă, iată ce alimente ar trebui evitate, potrivit ONE.ro.
Fructele de pădure sunt delicioase şi hrănitoare, dar pigmenţii intenşi coloraţi pot dăuna smalţului natural al dintelui. Căpşunile sunt uşor acide şi pot elimina petele de pe dinţi fără a le afecta smalţul.
Sucul de sfeclă pătează cel mai rău dinţii, din cauza concentraţiei de coloranţi naturali. Este necesar să te speli pe dinţi după ce ai consumat suc de sfeclă pentru a împiedica formarea petelor.
În mod surpinzător, ceaiul îţi poate păta dinţii. Consumă ceai alb sau verde şi evită să bei ceai negru deoarece este la fel de dăunător precum cafeaua. Din cauza conţinutului ridicat de cacao, ciocolata este un alt aliment care îţi poate modifica nuanţa dinţilor tai sau îi poate păta. Mai mult, ciocolata duce la carierea dinţilor din cauza cantităţii mari de zahăr.
Faimosul oţet balsamic conţine ingrediente care îţi pot păta dinţii. Încercă să îl consumi doar în combinaţie cu salata verde deoarece aceasta formează o barieră de protecţie şi diminuează puterea de colorare.
Atenţie la murături! Acidul conţinut de murături poate eroda smalţul, fiind principala cauză a îngălbenirii dinţilor.
Curry este un condiment cu proprietăţi benefice. Culoarea roşiatică lasă urme pe dinţi dacă este consumat în mod constant. Pentru a preveni decolorarea dintilor, periaţi-vă dinţii după ce consumaţi alimente condimentate.

 

De asemenea, verificati

18 GYM va deschide o nouă sală în Târgu Mureș

Distribuie O nouă sală de fitness 18 GYM va fi deschisă la începutul anului viitor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.