Home / BC Mures / BC Mureș, locul 4 la Memorialul „Tordai Elemer”. Urmează Cupa Mureș

BC Mureș, locul 4 la Memorialul „Tordai Elemer”. Urmează Cupa Mureș

Distribuie

La ediția a VIII-a a turneul masculin de baschet Memorialul „Tordai Elemer” disputat la sfârșitul săptămânii la Sibiu, BC Mureș Târgu-Mureș a încheiat pe locul 4. La turneul la care au participat jumătate din componentele Ligii Naționale, echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif au cedat primul joc în fața gazdelor de la CSU cu 61-79, avându-l ca principal marcator pe Goran Martinic, cu 18 puncte. Sibienii au avut inițiativa în permanență și s-au desprins din start, avantajul ajungând la un moment dat chiar la peste 20 de puncte. În ultimul meci din faza grupelor, „tigrii” au trecut din nou de Dinamo București, pe care o învinsese și în urmă cu o săptămână, în primul amical, disputat la Târgu-Mureș. De această dată scorul a fost 85-73, Barham fiind principalul lor marcator, cu 21 de puncte. Mureșenii s-au desprins treptat, câștigând primele trei sferturi, cu 24-12, 18-16 și 21-20, după care au cedat ultimul act cu 22-25. După această victorie, BC Mureș a ocupat locul secund în grupă, urmând să lupte pentru locul 3 cu campioana CSM Oradea, situată pe același loc în cealaltă grupă, câștigată de BCM U Pitești. Aceasta din urmă și-a adjudecat trofeul, învingând în finală gazdele cu 75-54. În lupta pentru locurile 3-4, reeditarea ultimei finale a campionatului, CSM Oradea a câștigat cu 71-56, după un debut favorabil mureșenilor, care au cedat treptat inițiativa. În meciul pentru locurile 5-6, Dinamo București a învins SCMU Craiova cu 86-63.

Pregătiri pentru noi turnee, dfirect în grupe la FIBA Europe

La doar patru zile, mureșenii vor găzdui Cupa Mureș, care se va desfășura în perioada 1-3 septembrie, cu participarea campioanei naționale CSM Oradea, Phoenix Galați și BCM Baia Mare, ultima debutantă pe prima scenă baschetbalistică. Turneul de la Târgu-Mureș va avea trei etape, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, de la orele 16.30 și 19.00. BC Mureș va juca în fiecare zi de la orele 19.00, pe rând, cu echipele din Baia Mare, Galați și Oradea. La sfârșitul săptămânii viitoare, „tigrii” vor participa la un nou turneu de pregătire, de această dată internațional, în petrioada 8-10 septembrie, City Cup Cluj, unde alături de formația gazdă U-BT vor mai fi prezente echipele Alba Fehervar din Ungaria și sârbii de la FMP Belgrad.

Va urma startul în noul sezon intern, în care mureșenii se vor întâlni pe teren propriu din nou cu formația din Oradea, în 19 septembrie. BC Mureș își îndreaptă atenția și pentru o evoluție bună în noua ediție a celei de-a doua competiţii a Federației Europene de Baschet, FIBA Europe. Din cauza modificării numărului de echipe înscrise, s-a modificat şi numărul grupelor, astfel încât echipa mureșeană a fost promovată direct în Grupa I, alături de BSC Prienai Birstono din Lituania, Kalev Tallinn din Estonia şi învinsa dintre Igokea (Bosnia) şi Mornar Bar (Muntenegru) din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Astfel BC Mureș va avea cel puţin 6 meciuri pe plan internaţional, în competiția în care vor debuta în 19 octombrie, pe teren propriu, împotriva estonienilor de la Kalev din Tallinn.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.