Laptele cu migdale, recomandat pentru întărirea sistemului imunitar
29 august 2016Laptele de migdale este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi pentru cei care încearcă să scadă în greutate, scrie ONE.ro. Are un conţinut caloric scăzut, un pahar de 250ml având numai 40-60 de calorii, în comparaţie cu 90 şi 120 de calorii cât are laptele de vacă.
Migdale sunt o sursă excelentă de minerale esenţiale precum cuprul, manganul, magneziu, fosfor, zinc, calciu, dar şi vitaminele A, B şi E. Din doza recomandată zilnic de vitamine, 250 ml de lapte de migdale oferă 10% vitamina A, 25%vitamina D şi 50% vitamina E! Vitamina D ajută şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a functiilor celulelor nervoase.
Cuprul si manganul formează o parte esenţială din diferite enzime antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi. Manganul ajută la producerea energiei din proteine şi carbohidraţi şi este direct responsabil de menţinerea unui nivel optim de energie. De asemene, este foarte important pentru sănătatea tiroide.
Consumul de lapte de migdale este benefic pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a inimii. Nenumărate studii au arătat că o deficienţă de mang în organism poate fi o cauză un unui risc ridicat de atac cerebral vascular şi alte afecţiuni cardiovasculare.
Laptele de migdale reglează nivelul colesterolului, sprijină bună funcţionare a sistemului digestiv şi este recomandat în dieta persoanelor care suferă de diabet deoarece nu le va creşte glicemia. Un pahar de lapte de migdale conţine numai 8 mg de carbohidraţi şi are un indice glicemic scăzut.
Lasă un comentariu