Home / Invatamant / Paizs Rita, „boboaca” nr. 1 de la Universitatea „Petru Maior”

Paizs Rita, „boboaca” nr. 1 de la Universitatea „Petru Maior”

111Cotidianul Zi de Zi vă face cunoştinţă cu Paizs Rita, admisă recent, cu cele mai mari note (10.00 plus 10.00 plus 9,91), la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş. În vârstă de 19 ani, Paizs Rita a absolvit în acest an Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu cu media de 9,91 la examenul de Bacalaureat şi îşi doreşte o carieră de succes în domeniul informaticii.

Reporter: De ce ai ales Universitatea „Petru Maior” şi specialitatea Informatică?

Paizs Rita: Am ales Informatica deoarece mă pasionează acest domeniu şi pentru că îmi place foarte mult matematica.

Rep.: Ce ştii despre Universitatea „Petru Maior”?

P.R.: Despre Universitatea „Petru Maior” nu ştiu sincer ce să spun… ştiu că nu este o universitate chiar de top cum este „Babeș Bolyai”, dar totuși cel puțin în domeniul informaticii excelează.

Rep.: Cum te simţi în calitate de candidat cu cea mai mare medie la admitere?

P.R.: Să fiu sinceră m-am mirat când am văzut că am avut cea mai mare medie de absolvire, dar nu pot să afirm că m-am simțit mai specială din această cauză.

Rep.: Care e secretul notelor mari?

P.R.: În primul rând pentru a obține note mari nu ajunge să ne apucăm de învățat în ultimul an de liceu… Toate informațiile se adună de-a lungul celor patru de liceu. Nu pot să spun că m-am pregătit foarte mult pentru Bacalaureat pentru că notele au fost de fapt rezultatele muncii mele în urma acestor ani de liceu.

Rep.: Cum apreciezi calitatea învăţământului din Sărmaşu?

P.R.: Învățământul din Sărmașu este de apreciat. Am avut parte de profesori foarte buni. În special pot să afirm că doamna dirigintă care mi-a predat matematica este o persoană excepţională. M-a ajutat și m-a susținut tot timpul.

Rep.: Ce alte pasiuni ai în timpul liber?

P.R.: În timpul liber îmi place să cânt la pian şi să citesc. Când mă pun la pian simt că pur şi simplu mă relaxez şi nu mai am nicio problemă.

Rep.: Ce planuri de viitor ai în ceea ce priveşte cariera?

P.R.: Pe viitor aş dori să devin programatoare… întotdeauna m-a atras acest domeniu. Mi se pare foarte interesant ce lucruri poate să facă o persoană prin intermediul calculatorului.

Rep.: E la moda discuţia despre plecările în străinătate… Dacă ţi s-ar ivi ocazia, ce decizie ai lua?

P.R.: M-am gândit deja de mai multe ori la plecarea în străinătate… în momentul de față as dori să rămân în țară… dar dacă mi s-ar ivi o ocazie excepțională cu siguranță nu aş sta pe gânduri dacă să plec sau nu…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Două incendii gestionate de ISU Mureș într-o singură noapte!

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș a …