„Cuplurile de Aur”, preţuite la Sărmaşu Sărmașu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 775 Vizualizări

„Cuplurile de Aur”, preţuite la Sărmaşu

111Primarul oraşului Sărmaşu, ing. Ioan Mocean, a acordat duminică, 28 august, diploma „Nunta de Aur” unul număr de 16 cupluri care în acest an au împlinit cinci decenii de căsnicie: Susana şi Teodor Socaciu, Samira şi Dumitru Cătinean, Minerva şi Vasile Burian, Laura şi Cornel Vinţeler, Ana şi Grigore Moldovan, Livia şi Trifan Mititean, Luminiţa şi Alexandru Szasz, Ana şi Ilieş Pop, Terzia şi Valer Sărac, Rozalia şi Adalbert Zsigmond, Irina şi Ioan Goga, Viorica Tereza Maria şi Laszlo Szasz, Elena şi Gherghe Jucan, Hajnalca şi Arpad Abram, Elena şi Tănase Bobiş şi Ileana şi Ioan Oltean. Ceremonia a avut loc cu ocazia celei de-a XIV-a ediţii a Zilelor Oraşului Sărmaşu, în faţa scenei din Piaţa Centrală din localitate.

Rezistenţă la „maratonul vieţii de cuplu”

Momentul a fost apreciat ca fiind unul „de suflet” de primarul oraşului Sărmaşu, care a transmis felicitări şi urări de sănătate şi pace cuplurilor cărora „Dumnezeu le-a dăruit şi le-a hărăzit sănătate, rezistenţă la maratonul vieţii de cuplu”. „Putem spune că viaţa de cuplu, 50 de ani de căsnicie, este un adevărat maraton la care trebuie să rezistăm. Sunt foarte mulţumit sufleteşte, când oficiez căsătoriile le spun tinerilor că an de an cuplurile de aur, mai anii trecuţi cuplurile de diamant, primesc din partea noastră la 50 de ani, respectiv la 60 de ani de căsnicie, această diplomă importantă şi le urez ca acelaşi cuplu care a venit în faţa ofiţerului de stare civilă să vină şi peste 50 de ani peste primarului care va fi atunci”, a afirmat ing. Ioan Mocean.

112

„Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu”

Participanţii la ceremonie, în special sărbătoriţii zilei, au fost binecuvântaţi de părintele ortodox Daniel Camară, care a catalogat momentul drept „frumos” şi de „sărbătoare”, tradiţional pentru Zilele Oraşului Sărmaşu. „Îi sărbătorim pe cei care au trecut şi petrecut 50 de ani de împreună vieţuire în familie. Un moment de mulţumire pe care o aducem lui Dumnezeu în primul rând, pentru că fiecare zi este un dar de la Dumnezeu şi în cei 50 de ani aţi avut parte şi de bucurii, poate şi de tristeţi, aţi avut şi împliniri şi neîmpliniri, dar împreună la bine şi la greu, aşa cum v-aţi rugat atunci când v-aţi căsătorit, Dumnezeu v-a dat puterea să treceţi prin toate”, a subliniat părintele Daniel Camară.

Alături de diplome speciale, sărbătoriţii comunităţii din Sărmaşu au mai primit câte un buchet de flori şi suma de 300 lei/familie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE