Aurora Stănescu, noul director al C.N. „Unirea”: „Trebuie să găsim o cale amiabilă” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 3648 Vizualizări

Aurora Stănescu, noul director al C.N. „Unirea”: „Trebuie să găsim o cale amiabilă”

Aurora Stănescu

Andreea Năznean și Maria Motorga au demisionat de la conducerea Colegiului Național „Unirea”. Fostele directoare și-au depus demisiile vineri, 26 august. În 30 august, în cadrul ședinței organizate de ISJ Mureș cu directorii instituțiilor de învățământ din județ, a fost numită în funcția de director al C.N. „Unirea”, Aurora Stănescu, profesoară de limba română. Directorul adjunct va fi ales de Aurora Stănescu în urma consultărilor cu ceilalți profesori din cadrul Colegiului.

Someșan consideră că noua conducere va fi mai bună

Ștefan Someșan, inspectorul școlar general, a declarat că imediat după ce a primit demisiile Andreei Năznean și Mariei Motorga a găsit o soluție „pe care am și pus-o în aplicare, pentru că în cazul unui colegiu atât de mare cum este „Unirea” nu se pune problema unei crize de management. Doamna Aurora Stănescu, care a fost și inspector școlar, are o expertiză profesională și managerială extrem de ridicată. Mult peste ceea ce a fost până acum”, consideră Ștefan Someșan. „Am rugat-o pe dumneaei să identifice pe cineva pentru funcția de director adjunct”, a precizat Someșan.

Andreea Năznean: „Noi nu am avut sprijinul Inspectoratului”

Andreea Năznean a declarat, pentru Zi de zi, că a decis împreună cu Maria Motorga să demisioneze din funcțiile de conducere ale Colegiului Național „Unirea” deoarece au considerat că nu au primit suficient sprijin nici din partea ISJ Mureș, nici din partea autoritățile locale în ceea ce privește problemele disensiunile dintre C.N. „Unirea” și Liceul Romano-Catolic. Fostul director al „Unirea” și-a exprimat speranța că noua conducere va beneficia de mai mult sprijin.

„Am luat această decizie din cauza problemelor care ne-au măcinat toată vara. Noi nu am avut sprijinul Inspectoratului, din contră, am simțit că Liceul Teologic Romano-Catolic a fost părtinit. Tocmai de aceea ne-am adresat autorităților naționale, pentru că pe plan local nu s-a rezolvat nimic. Și dacă nici de acolo nu vom primi un răspuns favorabil, mergem și mai departe. Oricum, asociația părinților își continuă demersurile și sperăm că până la urmă ni se va face dreptate”, a declarat Andreea Năznean.

Am întrebat-o dacă au existat presiuni sau dacă a fost doar decizia dumnealor. Andreea Năznean ne-a spus că dumneaei crede că nu au fost schimbate, până acum, doar pentru că au beneficiat de sprijinul părinților. „Dar a fost decizia mea și a colegei mele să nu primim numirile din anul acesta”, a precizat Andreea Năznean.

Aurora Stănescu: „Trebuie să găsim o cale amiabilă”

Noul director al Colegiului Național „Unirea” își dorește ca situația să revină la normal în incinta Colegiului „Unirea” și să detensioneze printr-o comunicare mai bună relația cu Liceul Romano-Catolic. „Este o responsabilitate, dar îmi asum toată această provocare, pentru că îmi doresc continuitate pentru Colegiul „Unirea”. Și, pe de altă parte, consider că trebuie să găsim o cale amiabilă de rezolvare a acestei situații în care se află „Unirea”. Așa cum am fost o comunitate interetnică, până nu demult, putem să găsim soluția acestei comunicări și în prezent. Dincolo de calea legalității, trebuie să ne apropiem pe linie educativă și să avem un dialog. Nu spun aceste lucruri formal. Trebuie să creăm posibilitatea acestui dialog, respectând, bineînțeles, toate prevederile contractului de închiriere”, a declarat Aurora Stănescu, pentru Zi de zi.

„Din punctul meu de vedere, „Unirea” este o școală de tradiție și trebuie să aibă un viitor, dar asta nu presupune niciun fel de excludere. Am discutat cu doamnele director, Andreea Năznean și Maria Motorga, și relația de colegialitate rămâne în continuare. Noi trebuie să ne continuăm activitatea și am în vedere respectarea contractului și a drepturilor elevilor noștri”, a adăugat Aurora Stănescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE