Home / Sanatate / Este sau nu benefică dieta cu apă?

Este sau nu benefică dieta cu apă?

Distribuie

Dieta nu prespune ca singurul aliment consumat să fie apa. O variantă a acestei diete este să consumi apă şi, când începi să scapi de kilogramele în plus, să adaugi şi fructe în alimentaţie. O alta modalitate prin care poţi urma dieta ar fi ca apa să fie combinată doar cu mere, scrie ONE.ro.
Atunci când singurul aliment consumat este apa, corpul va pierde nutrienţi foarte importanţi. Rezultatele pe termen scurt vor fi pierderea în greutate, dar ceea ce vei elimina va fi apă, nu grăsimi. Vei pierde mai multă masă musculară, în comparaţie cu cei care vor ţine o dietă capabilă să elimine 500-800 de calorii pe zi. Ceea ce înseamnă că, odată terminată dieta pe bază de apă, va trebui să mănânci mult mai puţin, astfel încât să continui să slăbesşti, deoarece rata metabolică va creşte semnificativ.
În plus, dacă nu vei consuma sufientă apă, dieta riscă să dea naştere unor efecte secundare: deshidratare, senzaţie de leşin, constipaţie, dureri de cap şi nu numai.
De fapt, aceasta nu este întocmai o dietă. Nu există o restricţie asupra alimentelor consumate şi nici asupra lichidelor, singurul lucru de care trebuie ţinut cont este ca apa să fie rece. Aceasta favorizează arderea caloriilor. În plus, apa potabilă îţi dă senzaţia de saţietate, determinându-te să consumi mai puţine alimente. De asemenea, apa favorizează eliminarea toxinelor din corp. În concluzie, apa este un aliment ce trebuie consumat în cantităţi relativ mari, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţăm la o alimentaţie echilibrată. Dacă ne dorim să slăbim, trebuie să apelăm la alt tip de diete.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.