Siguranța bebelușului și diversificarea alimentației, temele cursurilor pentru mămici Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Siguranța bebelușului și diversificarea alimentației, temele cursurilor pentru mămici

Mami Center organizează la sediul Senso, pe tot parcursul lunii septmbrie, o serie de cursuri pentru mămicile care alăptează și pentru viitoarele mămici. De asemenea, va avea loc tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!” și un curs despre siguranța bebelușului.

Potrivit Adinei Iancu, moașă și consultant în terapie la Mami Center, în perioada 1-5 septembrie, la ora 17.00, se desfășoară cursul de gimnastică de reeducare abdo-perineală, care este destinat mămicilor aflate în săptămânile 6-8 după naștere. În cadrul acestui curs, mămicile vor învăța cum să prevină apariția incontinenței urinare, a hemoroizilor, a diastazei abdominale etc. Tehnici referitoare la masajul bebelușului vor afla mămicile în cursul din data de 7 septembrie. Gravidele aflate în săptămânile 28-30 de sarcină vor lua parte în data de 13 septembrie, la ora 17.30, la un curs de pregătire pentru naștere. Cursul este format din cinci ședințe care cuprind informații esențiale despre sarcină, naștere naturală, naștere medicalizată, alăptare, îngrijire bebeluș, puericultură, iar tații primesc, de asemenea, atestate de puericultură. În data de 15 septembrie, la ora 17.30, se va desfășura cursul referitor la alăptarea bebelușului și cum să aibă mămicile un start bun în alăptare.

Pregătire pentru naștere
În zilele de 17 și 18 septembrie, de la ora 11.00, va avea loc cursul de pregătire pentru naștere, alăptare și puericultură destinat gravidelor aflate în săptămâna 34 de sarcină și peste. La aceste cursuri, tații primesc atestate de puericultură ce le permit încă 10 zile de concediu. În data de 20 septembrie, de la ora 17.30, tăticii sunt invitați să ia parte la un curs despre puericultură, în urma căruia vor primi atestatul mai sus menționat. În data de 22 septembrie, de la ora 17.30, va avea loc cursul despre diversificarea alimentației bebelușilor aflați în lunile 4-6 de viață.
În data de 23 septembrie, de la ora 17.30, va avea loc tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!” pentru femeile aflate în săptămânile 9-12 de sarcină. Potrivit organizatorilor, în cadrul acestui seminar se vor dezbate următoarele teme: sarcină, nutriție, igienă, exerciții fizice, cum ne alegem cadrele medicale și locul nașterii. Ziua de 27 septembrie este dedicată cursului despre alăptare, iar aici sunt invitate să participe mămicile cu bebeluși între două săptămâni și 6 luni de viață. În data de 28 septembrie, la ora 17.30, va avea loc un curs despre siguranța bebelușului, iar în data de  29 septembrie, la ora 17.00, se organizează în mod gratuit grupul de suport pentru mamele care alaptează.
Pe lângă toate aceste cursuri, mămicile trebuie să știe că pot primi consultații despre alăptare 24/24. Mamele care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot să o facă la numărul de telefon: 0743-319.890 sau la adresa de e-mail: adina_sm_iancu@yahoo.com.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE