Studiu interesant despre infarctul miocardic Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Studiu interesant despre infarctul miocardic

CSID scrie că potrivit datelor studiului islandez Age, Gene/Environment Susceptibility (AGES) – Reykjavík prezentat la congresul ESC Congress 2016, cazurile de infarct miocardic la persoanele în vârstă s-ar putea tripla până în anul 2060.
Studiul AGES-Reykjavík a demarat în anul 2002 din colaborarea între Institutul Naţional al Îmbătrânirii din SUA şi Asociaţia Islandeză a Inimii. Analiza include datele a 5.706 de participanţi din cadrul populaţiei Islandei, precum şi date statistice guvernamentale oficiale.
Participanţii au avut vârste între 66 şi 98 de ani, cu o medie de 77 de ani. Incidenţa infarctului a fost de 3,7% (4,8% la bărbaţi şi 2,8% la femei). Această incidenţă a crescut odată cu vârsta, de la 1,9% la cei de 69 de ani şi mai tineri, până la 6% la cei de 80 de ani şi mai în vârstă.
Potrivit estimărilor, cea mai mare creştere a incidenţei s-a observat la grupele de vârstă 70-79 de ani şi peste 80 de ani, predominant la femei. Un calcul bazat pe predicţia distribuţiei de vârstă şi creşterea numărului persoanelor de peste 70 de ani în deceniile următoare a arătat o creştere a cazurilor de infarct miocardic de 2,3 ori până în 2040 şi de 2,9 ori până în 2060.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE