Home / Sanatate / Copiii cu cancer ar putea fi tratați în primul spital independent din România

Copiii cu cancer ar putea fi tratați în primul spital independent din România

Asociația „1 Leu” a inițiat în urmă cu mai bine de un an de zile un proiect inedit ce își propune înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Oameni din întreaga țară s-au alăturat inițiativei și aleargă periodic pentru a contribui la construirea spitalului copiilor. Sâmbătă, 3 septembrie, la ora 10.00, se aleargă la Platoul Cornești din Târgu-Mureș.
În prezent, în jur de 12 orașe din țară sunt implicate în proiectul www.1leu.org, devenit unul de tradiție, în care oamenii aleragă și donează bani pentru construcția primului spital independent unde vor fi tratați și vindecați copiii bolnavi de cancer. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile.

„Copilaria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții”
„Vacanța e pe ultima sută de metri, însă noi revenim cu forțe proaspete și cu poftă de viață. Așa cum ne-am obișnuit, în prima sâmbătă a fiecărei luni, alergăm și susținem proiectul Asociației „1 Leu”, prin care ne-am propus să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Copilaria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții. Când ești copil abia aștepți să crești și să faci ce vrei tu. Pentru unii, copilaria înseamnă boală, chinuri, tratamente medicale. Și aici intervenim noi toți, încercând să înlăturăm durerea și tristețea de pe chipul lor, ajutându-i să devină mari și sănătoși. Nu contează cât dăruiești, un leu sau mai mult, contează cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești. Ne vedem în 3 septembrie, ora 10, la Platoul Cornesti, sa povestim despre proiect, sa daruim si sa facem miscare”, a transmis Monica Moldovan, coordonatoarea proiectului din Târgu-Mureș.

Un spital dotat cu cele mai bune echipamente
Inițiatorii proiectului www.1leu.org și-au propus să ridice, alături de persoanele care se vor implica, de la zero acest spital, care să fie dotat cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii și unde să profeseze cei mai buni specialiști, care să-i salveze pe copii. „Dorim să ridicăm de la zero, împreună cu tine, un loc în care cei mai buni specialiști, dotați cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii, să poată lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor noștri. Noi credem că măsura unui popor nu este dată doar de acțiunea unor oameni puși să conducă. Ci de suma tuturor lucrurilor făcute de fiecare individ în parte. Și pentru asta avem nevoie de 80.000.000 lei. Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Și, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un absolvent al UMF Târgu Mureș, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID!

Campania de vaccinare anti COVID din România va fi coordonată de dr. Valeriu Gheorghiță în …