„Dracula Dog Show” aduce la Târgu-Mureș 150 de rase de câini din 23 de țări Slider
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1339 Vizualizări

„Dracula Dog Show” aduce la Târgu-Mureș 150 de rase de câini din 23 de țări

Asociația Chinologică a județului Mureș, în colaborare cu Primăria municipiului Târgu-Mureș, organizează la sfârșitul acestei săptămâni o nouă ediție a expoziției canine „Dracula Dog Show”, o manifestare chinologică internațională de anvergură, care se va desfășura în Parcul Municipal și în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș.

Președintele Asociației Chinologice a județului Mureș și organizatorul „Dracula Dog Show”, ing. Lokodi Csaba Zsolt, a declarat joi, 1 septembrie, într-o conferință de presă, că la cel mai mare eveniment canin al României vor fi în jur de 3.000 de arbitraje și 150 de rase din 23 de țări. Astfel, vor fi prezenți arbitri reputați din Australia, Brazilia, Canada, Polonia, Luxemburg, Azerbaijan, Ungaria și România. La expozițiile canine „Dracula Dog Show” din acest an participă expozanți din Ungaria, Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina, Norvegia, Finlanda, Suedia, Estonia, Austria, Italia, Serbia, Croația și multe alte țări. Vor fi prezentate și arbitrate peste 150 de rase omologate internațional, în cadrul celor patru expoziții naționale și două expoziții internaționale.
„Putem spune fără falsă modestie că această manifestare internațională a reușit să crească și să fie cel mai mare eveniment canin al României. „Dracula Dog Show” a reușit să pună România pe harta chinologiei internaționale. Anul acesta, se vor derula, în cele două zile, în jur de 3.000 de arbitraje, ceea ce înseamnă un număr record de arbitraje în România. Vor fi prezente exemplare din 150 de rase din 23 de țări. Vorbim despre o competiție internațională puternică și dorim să o păstrăm și în anii viitori. Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică, în Parcul Municipal, iar festivitatea de premiere „Dracula Dog Show” se va desfășura cu ajutorul Primăriei, în Cetatea Medievală. O doamnă din Thailanda, considerată prințesa Thailandei, susține trofeele „Dracula Dog Show” în fiecare an”, a declarat ing. Lokodi Csaba Zsolt.

Noutățile evenimentului canin
Organizatorul „Dracula Dog Show” a anunțat că o noutate a evenimentului din acest an este prezența a două exemplare din cea mai rară rasă de câini din lume, Lundehund, originară din Norvegia și rar întâlnită în Europa. Câinii din această rasă au șase degete. Cât despre rasele românești, vor fi prezente la eveniment câteva exemplare din patru rase: ciobănesc mioritic, ciobănesc carpatin, ciobănesc românesc de Bucovina și ciobănesc românesc corb. Primele două rase sunt omologate definitiv, iar următoarele două rase sunt în curs de omologare. „Două rase sunt omologate definitiv, ciobănesc mioritic și ciobănesc carpatin, iar în curs de omologare sunt ciobănesc românesc de Bucovina și ciobănesc românesc corb, care este recunoscut pe plan național, iar Asociația Chinologică Română se străduiește și lucrează la omologarea provizorie. Omologarea înseamnă că există ca rase dar nu sunt recunoscute pe plan internațional în totalitate, deci recunoașterea prevede foarte multe condiții”, a explicat ing. Lokodi Csaba Zsolt.

Promovarea municipiului Târgu-Mureș
Consilierul primarului municipiului Târgu-Mureș, Claudiu Maior, a punctat în aceeași conferință de presă că acest concurs este unul foarte exigent. Totodată, a transmis că astfel de competiții promovează municipiul Târgu-Mureș ca punct de atracție turistică prin faptul că vin în oraș o mulțime de participanți și turiști. „Pentru mine, acest eveniment este de suflet, pentru că eu personal am acasă trei câini. Când eram copil știam că înainte de începerea școlii Asociația Chinologică organizează această manifestare. Sper ca evenimentul să fie la fel de reușit ca anul trecut. Nu e ușor să aduci 3.000 de arbitri (…) În viitor, cred că vom reuși să atragem tot mai multe evenimente de acest fel, pentru că ele aduc bani orașului”, a afirmat Claudiu Maior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE