BC Sirius trece primul test la Cupa Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

BC Sirius trece primul test la Cupa Sirius

Organizată pentru prima dată de către nou promovata în Liga Națională de Baschet Feminin, Cupa Sirius a debutat joi în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș cu două partide în care s-au înscris foarte multe puncte. În meciul de deschidere, gazdele de la BC Sirius au învins Phoenix Galați cu scorul de 81-78 (31-14, 19-24, 22-21, 9-19), iar CSM Satu Mare a trecut de CSU Brașov cu 86-79.

În meciul de deschidere mureșencele au arătat ca o echipă capabilă să facă față în elita baschetului feminin românesc, dar și faptul că mai au nevoie de experiență pentru a elimina scăderile de ritm și emoțiile de final. Elevele lui Steff Zakarias au început bine partida cu Phoenix Galați, dar au fost la un pas de prelungiri la final, când gălățencele puteau egala în ultimele secunde cu un coș de 3 puncte. După 2-0, Sirius a fost sancționată de două ori cu câte două libere, toate transformate, după care au preluat inițiativa. După 3 minute de joc aveau 11-4, iar la jumătatea primului sfert tabela arăta 19-8. Deși cu o mică scădere de ritm înaintea primei pauze, mureșencele au încheiat sferul cu 31-14, cu două aruncări de trei puncte reușite pe final. În partea a doua, câteva neatenții și înlocuirile au mai echilibrat jocul, dar distanța s-a menținut în permanență la peste 10 puncte. Americancele Laudermill și Daniel au reușit câteva coșuri pe faulturi, după care au transformat și aruncările suplimentare. Dealtfel, de remarcat că pe parcursul primei reprize Sirius nu a ratat nicio aruncare liberă din cele peste 10 de care a beneficiat. Deși la un moment dat diferența era de 17 puncte, nu s-a reușit desprinderea și gălățencele au câștigat sfertul doi la 5 puncte.

 

Lipsa experienței a dat emoții la final

Cu loturile rulate în partea a doua, cum este normal la un turneu de pregătire, diferența a oscilat până spre finalul partidei. În sfertul trei aceasta s-a păsatrat în permanență în jurul cifrei de 10, dar a crescut la 13 la intrarea în penultimul minut. Se părea că victoria este asigurată, dar câteva neatenții și experiența superioară a echipei gălățene au făcut ca nou promovată să aibă emoții în ultimele secunde. Apropierea la doar 5 puncte nu părea o problemă în momentul în care aveau posesia în ultimul minut. O minge perdută a dus însă scorul la doar trei puncte diferență, dar mai era timp de un atac. S-a pierdut din nou mingea și oaspetele puteau duce partida în prelungiri. Mingea nu a intrat însă în coș și ultimele secunde s-au jucat în așteptarea sirenei care anunța victoria. Mureșencele întâlnesc în a doua zi a turneului echipa din Brașov, una de asemenea mai experimentată, cu un lot de gabarit, dar au demonstrat că pot juca de la egal la egal cu mai titratele adversare. Partida de joi cu Olimpia CSU se dispută de la ora 12.00, la fel ca și cea din ultima zi, de sâmbătă, cu CSM Satu Mare, când va avea loc și prezentarea lotului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE