Săptămâna Arhitecturii poposeşte la Târgu-Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

Săptămâna Arhitecturii poposeşte la Târgu-Mureş

222Ca parte a programului bienalei Arhitectura.6, în perioada 2-8 septembrie vor avea loc o serie de evenimente dedicate arhitecturii contemporane. Cu această ocazie, cele mai bune lucrări de arhitectură din județele  Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureș, realizate în ultimii doi ani, vor fi premiate la Târgu-Mureș de Ordinul Arhitecților din România

Vernisajul expoziţiei, în 3 septembrie

Organizat în primă fază la Târgu-Mureș, Arhitectura.6  reunește peste 600 de arhitecți din șase județe: Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea. Arhitecții au înscris în concurs cele mai bune lucrări, analiza și nominalizarea lor urmând să aibă loc între 1 și 2 septembrie, iar gala de premiere pe data de 2 septembrie, la Târgu-Mureș. Proiectele vor  fi expuse apoi în aer liber în Piața Teatrului, în perioada 3-8 septembrie, iar vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, la ora 10.30. „Pe lângă expoziția de proiecte, evenimente conexe se vor desfășura pe durata săptămânii arhitecturii din Târgu-Mureș: tur ghidat la clădirile importante ale orașului – 3 septembrie, pornire la 10.30, dupa vernisaj, din Piața Teatrului, atelier de fotografie de arhitectură – 3 septembrie, ora 11.00, Galeriile Luxor, Piața Teatrului, proiecții de film de arhitectură – Microtopia/ Where architects live – 3 septembrie ora 17.00 și 4 septembrie ora 19.00, la Dublin Irish Pub, atelier de arhitectură pentru copii – 4 septembrie, ora 10.30, Galeriile Luxor, Piața Teatrului. Accesul la toate evenimentele este gratuit”, a precizat Tatár Lehel, coordonator evenimente Târgu-Mureș.

Şapte secţiuni
Potrivit acestuia, scopul principal al bienalei Arhitectura.6 este recunoașterea excelenței în practica de arhitectură contemporană. „Selectarea celor mai bune proiecte din ultimii doi ani, premierea lor și expunerea publică sunt nucleul programului. Proiectele înscrise în concurs din luna iulie a acestui an de către arhitecți, sunt împărțite pe șapte secțiuni: Arhitectura locuirii, Arhitectura dotărilor comunitare și de producție, Arhitectura spațiului public, Restaurare / Reabilitare / Intervenții pe fondul construit, Amenajare de interior, Design de obiect, Proiecte nerealizate. Lucrările vor fi selectate de un juriu format din personalități recunoscute în domeniul arhitecturii, dar și din afara acestuia: arhitect Șerban Sturdza din București, arhitect Oana Simionescu din Timișoara, arhitect Tiberiu Bucșa din Cluj-Napoca, arhitect Adrian Șerbescu din București, jurnalist Andrei Popov din București, arhitect Alex Axinte din București”, a menţionat Tatár Lehel.

După Târgu-Mureș, expoziția cu cele 56 de lucrări va fi itinerată și la Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Brașov, Gheorgheni și Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE