Home / Cultură / Şase premiere în noua stagiune la Compania Liviu Rebreanu

Şase premiere în noua stagiune la Compania Liviu Rebreanu

Pregătirile pentru deschiderea noii stagiuni a Teatrului Național Târgu-Mureș sunt în toi, în scurt timp, acesta își va redeschide își redeschide porțile cu noi proiecte și spectacole.

Șase premiere de excepție așteaptă publicul târgumureșean în stagiunea cu numărul 55. Prima dintre ele este cea a spectacolului Femei în pragul unei crize de nervi după un film de Pedro Almodóvar, regia fiind semnată de Răzvan Mazilu. Prin acest spectacol, Compania ”Liviu Rebreanu” oferă publicului o invitație la un musical plin de viață, dans și culoare. O altă premieră în Sala Mare a Teatrului Național va fi Maestrul și Margareta – o poveste mistică despre bine și rău, despre curaj și lașitate, despre dragoste și sacrificiu, în regia lui Bocsárdi László, o adaptare a unuia dintre cele mai importante romane ale secolului XX, scris de Mihail Bulgakov.

Pe scena Sălii Mici a teatrului vor avea loc trei spectacole în premieră.

😛 (patru piesuțe politice despre dușmani) este o piesă nouă, scrisă special pentru actorii companiei Liviu Rebreanu de către Székely Csaba, autor de expresie maghiară, poate cel mai vizibil tânăr dramaturg al ultimilor cinci ani în teatrul românesc. Regizorul Radu Nica revine cu o nouă provocare, prin spectacolul Complexity of Belonging de Falk Richter, conectându-ne cultural la realitatea estetică a Berlinului și la globalitatea existențială a realității noastre de fiecare zi. În cadrul proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe vom avea un nou debut regizoral pe scena Naționalului cu premiera Limba maternă – MAMELOSCHN de Sasha Marianna Salzmann, regia Olga Macrinici – un spectacol fin cu o problematică a zilelor noastre.

Spectacolul O viață sigură în regia lui Robert Bălan, va avea premiera în Sala Parking, un text de Elena Vlădăreanu, care pune publicul față în față cu acțiuni pe care mulți dintre noi le gândim, le facem, dar puțini ni le asumăm; un spectacol care face parte din programul Teatru de Risc, un program deschis spre tineri și inovație teatrală.

De asemenea, în afara premierelor, spectatorii mureșeni pot revedea câteva dintre spectacolele stagiunilor trecute: Vivaldi și anotimpurile de Gigi Căciuleanu; O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie după I.L. Caragiale, regia Gavril Cadariu; Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regia Vlad Massaci; Școala nevestelor după Molière, regia Cristian Juncu; Poveste de Crăciun după Charles Dickens, regia Oana Leahu; Poveste irlandeză adaptare după povești populare, regia Oana Leahu; Dinte pentru dinte de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu; Steaua fără nume de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșensohn; Portughezulde Egressy Zoltán, regia Kincses Elemér; Trei surori de A.P. Cehov, regia Harsányi Zsolt; În trafic, text și regie Alina Nelega; Cloacade Maria Goos, regia Theodor Cristian Popescu; Crize de Mihai Ignat, regia Alexandar Ivanovski; Camera 701 de Elise Wilk, regia Rareș Budileanu; Double Bind, text și regie Kincses Réka și Alina Nelega; Soț de vânzare de Mihail Zadornov, regia Varga Csaba;Campionatul de improvizație, concept Keith Johnstone, antrenori Vlad Massaci și Mihaela Sârbu; M de la Iepure de Andreea Radu, regia Ovidiu Caița.

Compania Liviu Rebreanu propune trei tipuri de abonamente pentru stagiunea 2016-2017: Abonamentul Mecenat „Paul Gusty”(550 lei) valabil la toate premierele Companiei Liviu Rebreanu şi la trei spectacole invitate, Abonamentul „Ion Fiscuteanu” (70 lei) flexibil cu  5 unităţi, Abonamentul „Cornel Popescu” (30 lei) flexibil cu 4 unităţi pentru pensionari, studenţi şi elevi.

Unităţile abonamentelor flexibile pot fi folosite pe toată durata Stagiunii 2016-2017 la alegere, pentru orice spectacol din repertoriul Companiei Liviu Rebreanu – excepţie fac premierele şi spectacolele invitate. Unităţile unui abonament flexibil pot fi folosite şi cu o singură ocazie de către mai multe persoane. Locurile la spectacolul ales trebuie rezervate cu cel puţin 24 ore înainte de spectacol la Agenţia de bilete din Palatul Culturii sau la Casieria Teatrului Naţional.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de luni până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de Bilete a Palatului Culturii sau la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 9:00 şi 15:00 şi online: www.biletmaster.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Copiii din Cuieșd (Pănet) iubesc natura

La Cuieșd, comuna Pănet, împreună cu preșcolarii și elevii din cinci clase ai Școlii Gimnaziale …