Calitate excepțională la cea de-a XI-a ediție Dracula Dog Show Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 730 Vizualizări

Calitate excepțională la cea de-a XI-a ediție Dracula Dog Show

 

Real devotament și respect la cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog Show.

DSC_0614

Transformat într-un imens salon de frumusețe, Parcul Municipal a găzduit cea mai mare competiție internațională de profil găzduită de România, derulat în perioada 3-4 septembrie.

DSC_0757

Un număr de 150 de rase de câini din 23 de țări și-au etalat frumusețea, participând la 3.000 de arbitraje, ceea ce reprezintă un record internațional. O prezență inedită în ring a fost cea mai rară rasă de câini din lume, Lundehund. Este singurul câine domestic care poate să-și plieze total urechile pentru a nu-i intra pământ când se strecoară prin crevasele stâncoase, are șase degete și opt pernuțe, față de cinci degete și șase pernuțe cât au alți câini, care îi permit să se prindă mai bine de stânci.

DSC_0632

 

Una din cele mai prestigioase concursuri canine din Europa de Est a revenit la Târgu Mureș într-o nouă ediție, organizată de Asociaţia Chinologică a judeţului Mureş în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureş. În cadrul evenimentului, găzduit de Parcul Municipal, încă de la intrare nu au lipsit corturile de prezentare accesorii câini, jucării, cuști, zgărzi, castroane, culcușuri, produse îngrijire și întreținere, hăinuțe și hrană pentru câini, juniori, adulți sau seniori, indiferent de talie sau personalitate. Prin oferta lor, comercianții au dovedit un  know-how de neegalat în produsele de frumusețe și hrană canină.

DSC_0735

” De peste 50 de ani, toate produsele noastre sunt fabricate în Franța, în regiunea Bretagne, nici unul din produsele de producție nefiind externalizat. Sistemul de producție Pro Nutrition Flatazor folosește tehnologii de ultimă oră, este o hrană uscată pentru câini și pisici, special dezvoltată pentru a asigura o alimentație completă și echilibrată în conformitate cu rasa, vârsta, nivelul de activitate și starea de sănătate al fiecărui individ” ne spune Corina Boroș, administrator Pro Nutrition Flatazor.

DSC_0589

Lăsând la o parte oboseala și stresul călătoriei, frumoasele exemplare au avut de trecut prin mai multe valuri de emoții. Arbitrajul a început cu proba Certificat de Aptitudini pentru Campionat (CAC) specială, iar pe parcursul a două zile, fiecare câine, din cei aproximativ 800 participanți la Dracula Dog Show Târgu Mureș, a fost arbitrat de șase ori, valoarea fiecăruia fiind, astfel, confirmată de către șase arbitri. Pentru a-și ajuta cei mai buni prieteni, patrupezii, stăpânii lor țineau mai tot timpul contactul fizic cu aceștia, prin mângâieri prelungite sau laudă sau bucățica de mâncare preferată, folosind un ton calm și ușor distant.

DSC_0612

Legătura dintre cei doi este unică, într-o astfel de competiție este foarte important ca patrupedul să învețe să facă față cerințelor și comenzilor, precum și situațiilor dificile.

DSC_0575

La inițativa președintelui Asociației Chinologice Mureș, Lokodi Csaba Zsolt, organizatorul Dracula Dog Show, în premieră anul acesta a fost introdus arbitrajul online și afișarea online a rezultatelor expozițiilor.

DSC_0681

Programul Best in Show s-a desfășurat în Cetatea Medievală, sâmbătă, 3 septembrie, unde organizatorul a avut inspirata idée de a promova tradițiile românești, prin dansurile jucate de Ansamblul Artistic Mureșul.

”Doresc să-i felicit pe organizatori pentru că ştiu că realizarea unui eveniment de o asemenea anvergură nu este deloc uşoară. Am participat şi eu în trecut la astfel de manifestări şi ştiu exigenţa care se cere din partea arbitrilor. Este un concurs în adevăratul sens al cuvântului şi este extrem de important pentru oraşul nostru, pentru organizatori, având în vedere că este o competiţie cu participare internaţională. Astfel de evenimente sunt de bun augur, iar Primăria le sprijină cu mare drag şi aşa ceva aşteptăm de la ONG-urile din Tîrgu Mureş, şi nu numai. Prin numărul mare de participanţi va avea de câştigat oraşul şi companiile private din Tîrgu Mureş”, a declarat Claudiu Maior, consilierul personal al primarului.

Ciobănescul caucazian, de talie internațională

Cei aproximativ de 800 de câini din peste 150 de rase omologate, care au participat la cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog Show s-au luptat și pentru cele patru locuri de calificare la Crufts 2017, cel mai mare show chinologic din lume, organizat în Marea Britanie.

Astfel, la Crufts 2017 vor pleca doi câini de la categoria CACJ (juniori) și doi de la CACIB.

DSC_0578

”Dracula Dog Show este o expoziție elitistă, de calitate, nu cantitate. Din cei prezenți aici, 80% sunt amatori, dar 20% sunt profesioniști. România, la ora asta,  deține una din cele mai valoroase fonduri genetice de ciobănesc caucazian, din lume. Avem câini de o calitate excepțională la această rasă, o rasă populară, de altfel. Încă trăim în epoca în care câinii mari plac mai mult deși, încet încet și românii se dau pe brazdă și au început să apară câini de talie mică, mops, Chow-Chow, buldogul francez, bichon, maltezi, se imporă cu success și Coton de Tulear” precizează Petru Muntean, arbitru chinolog internațional.

DSC_0625

Arbitri de talie internațională

Pe parcursul a două zile, la Dracula Dog Show au avut loc șase expoziții dintre care patru naționale și două internaționale și peste 3000 de arbitraje efectuate de către arbitri recunoscuți internațional: Andrew Burt din Australia, Edgar Bajona din Canada, Gitty Schwab din Luxembourg, Zaur Agabeyli din Azerbaijan, Korozs Andras, Szabo Sandor și  Ferenc Gröschl din Ungaria, Sylvie Desserne din Franța,  Kanas Robert din Slovacia, Ricardo Simoes din Brazilia, Dorota Witkowska – Polonia, Kamen Litov- Bulgaria, Cristian Ștefănescu, Kelemen Atilla, Petru Muntean, Gusti Ionescu, Molnar Zsolt, Radu Daniela, Călin Simu, Marian Drăgănescu și un arbitru de rezervă, Anca Giura, din România.

DSC_0725

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE