Tova și Rumian din rasa Lundehund, la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 524 Vizualizări

Tova și Rumian din rasa Lundehund, la Târgu Mureș

 

O dublă frumusețe de necontestat la cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog, a furat privirile participanților și a câștigat detașat la capitolul eleganță și jovialitate. Și aici nu mă refer doar la prezența în ring a celor două exemplare din cea mai rară de câini din lume, Lundehund, ci în special la stăpâna lor. Secretul frumuseții feminine? Speranța în viață, optimism, și credința că orice vis are finalitate dacă crezi în el.

DSC_0640

Agnieszka Boguslawska este din Polonia și s-a încris cu încredere la evenimentul organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Mureş în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureş. Ea s-a prezentat în cea mai mare competiție canină internațională găzduită de România, cu cele două exemplare de Lundehund,  o rasă cu caracteristici specifice câinilor primitive, care nu se regăsesc la câinii domestici.  Deschisă, jovială, ca și cum ne-am fi știut de-o viață, frumoasa poloneză ne-a povestit totul despre această rasă care, în urma unei epidemii de pestă canină din 1940, și-a pierdut  aproape toate exemplarele, dar cu cei puțini rămași și cu efortul iubitorilor aceastei rase s-a reușit revitalizarea ei.

DSC_0627

Tova este femelă, are 3 ani și s-a născut în Suedia, iar Rumian este mascul, are 1 an și s-a născut în Olanda. Potrivit informațiilor oferite de stăpâna celor două minuni pe patru piciorușe, Lundehund este o rasă foarte veche, folosită la vânătoarea de pinguini care își fac cuiburile pe stânci. Este singurul câine domestic care poate să-și plieze total urechile pentru a nu-i intra pământ când se strecoară prin crevasele stâncoase, are șase degete și opt pernuțe față de cinci degete și șase pernuțe cât au alți câini care îi permit să se prindă mai bine de stânci. Își poate întinde picioarele anterioare în lateral și poate să-și îndoaie capul pe spate, având clavicula exact ca cea a omului, iar maxilarul se aseamănă cu cel al Câinelui Varanger, un dinte mai mult pentru fiecare parte a maxilarului față de ceilalți câini.

DSC_0649

Seamănă cu o vulpiță, este un câine relativ mic, mai mult lung decât înalt, cu ochii ovali de culoare închisă. Urechile sunt triunghiulare, ascuțite, medii spre mari ca mărime și ridicate. Coada este acoperită cu păr și ținută pe spate, blana este dublă cu un strat exterior foarte moale din păr scurt, des, de culoare roșcat cu alb, cu coama în jurul gâtului și zone albe pe picioare, piept, abdoment și față. ”În opinia mea, este de departe cea mai reușită rasă de câine și cea mai iubitoare. Tot timpul este vesel, isteț, inteligent, independent, și are un instinct de vânător foarte puternic. Aceste zile de concurs au fost destul de obositoare pentru ei dar, după cum văd, Tova ar dormi mai tot timpul. Nu de mult timp am fost cu ea la împerechere și mă gândesc că poate va fi mămică în curând”, ne spune Agnieszka Boguslawska.

Tova și Rumian, vă mulțumim că ați venit pe la Târgu-Mureș și vă așteptăm și la ediția viitoare!

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE