Cântec, joc și voie bună la Ziua Comunei Lunca Bradului Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 860 Vizualizări

Cântec, joc și voie bună la Ziua Comunei Lunca Bradului

Primăria şi Consiliul Local Lunca Bradului, alături de Asociaţia Culturală „Pe Mureş şi pe Târnavă”, a organizat duminică, 4 septembrie, cea de a patra ediție a Zilei Comunei Lunca Bradului, eveniment găzduit pe platoul intitulat ”Lotul zootehnic”, într-un cadru natural de toată frumusețea.

Ansamblul ”Brădulețul”, mândria comunei

3Programul artistic a debutat începând cu ora 10:00, primii care au deschis seria recitalurilor folclorice fiind tinerii dansatori din cadrul Ansamblului ”Brădulețul” din Lunca Bradului coordonați de profesoara Moldovan Cristina. Povestea ansamblului ”Brădulețul” a început în urmă cu șapte ani, când Moldovan Cristina a decis să transmită tinerilor din comună dragostea pentru dansul popular, continuată în prezent de cei aproximativ 50 de copii cât numără cele două grupe ale ansamblului . ”Am  înființat acest ansamblu în anul 2009, în luna septembrie. Inițial ansamblul avea trei grupe, în prezent am rămas doar cu două, deoarece trupa mare, cei cu care am început au crescut, s-au căsătorit, au mers la facultate, și așa am rămas doar cu două trupe de copii. Sunt 48 la număr, cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani. Cu ei avem  câteva suite de dansuri, Mureșul, Brașoveanca, Joc din țara Oașului, repertoriu pe care dorim să-l îmbunătățim cu un joc local. Din punct de vedere etnografic, comuna se află în zona Toplița. De aceea am mai copiat câteva din obiceiuri și de la Deda și Rușii Munți, Am împrumutat tot ce am putut mai frumos și mai valoros. Este extraordinar să poți lucra cu copiii. Eu sunt foarte patrioată, și ansamblul vine să completeze această dragoste a mea pentru tradițiile noastre românești. Cu cei mai mici am fost la diferite evenimente organizate în județ, așteptăm să mai crească un pic să putem merge și în alte zone. Cei mici primesc cu mare drag dansul popular, cei care sunt în grupa mare au fost cei mici în anul 2009, și nici unul nu a renunțat, lucru care dovedește faptul că le place și sunt atașați de dansul popular. Copii au dansat Brașoveanca și Mureșulu, grupa mică, iar cei mari au dansat o suită de pe Mureș și un dans din Țara Oașului”, a declarat Moldovan Cristina, coordonatorul Ansamblului ”Brădulețul” din Lunca Bradului.

IMG_0176Programul artistic a continuat cu recitalurile susținute de soliștii Maria Neag, Ciprian și Mihaela Istrate, Daiana Suceava, Larisa Cotoi, Diana Marin, Alexandra Bugnar, și Ansamblurile ”Doina Mureșului” din Reghin, ”Mureșul” din Târgu-Mureș și Grupul vocal ”Dăscălițele” din Batoș.

Sfințirea crucii, simbol pentru Lunca Bradului

1Deschiderea oficială a sărbătorii comunei Lunca Bradului s-a bucurat de prezența oficialităților locale și județene, Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, lt. col. Ioan Chibulcutean prim adjunct al inspectorului şef ISU Mureș, Ionela Balaş, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Mureş, Marius Lircă, primarul comunei Răstolița, Lucreția Cadar, primarul comunei Deda și părintele Vasile Burian, cel care a sfințit crucea ridicată pe platoul gazdă al Zilei Comunei Lunca Bradului. ”Suntem la a patra ediție și sperăm ca în continuare să ducem mai departe această tradiție a Zilei Comunei Lunca Bradului cu sprijinul Consiliului Local care au fost deschiși organizării acestui eveniment. Ne-am pregătit intens pentru această sărbătoare, am alocat din bugetul local o sumă de bani pentru a face crucea de pe platoul care găzduiește ziua comunei. Cred că este ceva benefic pentru comuna noastră deoarece  fiecare localitate are un simbol anume pentru a scoate în evidență localitatea respectivă. Din anul 2012 am încercat să ducem comuna Lunca Bradului la un nivel înalt, încet, cu pași mărunți , deoarece se cunoaște care a fost situația de la început. Sperăm ca în continuare să reușim să ducem la îndeplinire proiectele pe care le avem”, a precizat Petru Vultur, primarul comunei Lunca Bradului.2

Dumitru Fărcaș și Semnal M, oaspeți de seamă

5După sfințirea crucii de pe platoul care a găzduit Ziua Comunei Lunca Bradului programul artistic a continuat cu recitalurile susținute de solista Vigh Agnes, Ansamblul ”Vatra Luieriului”, Maria Golban Șomlea, Săndel și Aurora Mihai, Ioan Dordoi, Anca Branea,, Ilinca Anastasia Fărcaș și Mădălina Danci. Oaspeții de seamă ai serii au fost soliștii Florin Vos, Dumitru Fărcaș, Veta Biriș și formația Semnal M. Punctul culminant al serii a fost focul de artificii, care a consfințit o nouă ediție reușită a Zilei Comunei Lunca Bradului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE