Deda, comuna care promovează frumosul Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Deda, comuna care promovează frumosul

Comuna Deda şi-a serbat sâmbătă, 3 septembrie prima ediţia a “Zilei Comunei Deda”, meritul principal revenindu-i primarului comunei Lucreţia Cadar, care ne-a acordat un scurt interviu cu această ocazie.

Reporter : Cum s-a născut idea acestui eveniment ?

Lucreția Cadar : Anul trecut am organizat o întâlnire cu fiii satului prilej cu care am inaugurat un muzeu al satului. De acolo a plecat ideea de a continua realizarea unor spectacole cu soliști și dansatori locali, și de asemenea cu organizarea unei atmosefere de sărbătoare pentru locuitorii comunei Deda. Este nevoie să facem și bună dispoziție, să organizăm activități în care lumea să se distreze, să se simtă bine deoarece știm că avem parte de multă și iar muncă. Conuna Deda este una frumoasă prin peisajul natural pe care îl are, dar și datorită hărniciei locuitorilor ei. De aceea am considerat că această zi a comunei o merită atât locuitorii comunei, cât și organizatorii acestui eveniment, respectiv Consiliul Local și personalul Primăriei Deda.

Rep.: Cât au durat pregătirile ?

Lucreţia Cadar : Pregătirile pentru acest eveniment au început cu aproximativ o lună de zile în urmă, treptat cu problemele de zi cu zi ne-am ocupat și de acest eveniment și iată că el este unul reușit, ceva deosebit pentru toți cei prezenți pe malul Mureșului.

Rep.: Cum aţi gândit programul pentru această primă ediţie a Zilei Comunei Deda ?

Lucreţia Cadar : Am încercat să aducem muzică popular, muzică ușoară, folk, latino, deoarece dorim ca locuitorii comunei să se bucure de toate genurile,  deorece o merită pe deplin. Am început în acest an această sărbătoare a zilei comunei, vom continua și în următorii ani deoarece noi suntem prin tradiție o comună în care promovăm tot ce este frumos,  păstrăm tot ce este valoros de la bunicii și strămoșii noștri. De aceea satele noastre au căminele cultural cu activități, avem ansambluri folclorice, artiști populari și muzică ușoară, de aceea sperăm ca vedete ale muzicii ușoare și populare să se regăsească în actual generație de tineri din comuna Deda

Rep.: După distracţie urmează munca…

Lucreţia Cadar : După ce analizăm reușita activității noastre, ne vom pune din nou la masă și vom gândi proiectele de dezvoltare ale comunei. Ştim ce avem de făcut pe mai departe cu seriozitate, așa cum o facem de fiecare dată. Vom continua investițiile, atragerea de fonduri europene, aceasta însemnând investiții noi, edificii de cultură, de învățământ, precum și investiții de canalizare și apă, deoarece încălzirea globală ne dă și nouă de gândit, să avem asigurată apa pentru comună. Canalizarea este una dintre cele mai mari nevoi ale comunei noastre, ea fiind și prioritatea numărul unu în perioada următoare. Am pregătit proiectul pe fonduri europene, și sperăm că în următorii doi ani de zile să începem lucrările iar până la finalul mandatului să și terminăm canalizarea în comună.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE