Finala Cupei Mureș, departe de finala campionatului BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Finala Cupei Mureș, departe de finala campionatului

Ediția din acest an a Cupei Mureș la baschet masculin a fost una mult inferioară celor precedente, din toate punctele de vedere. Deși printre invitate s-a aflat campioana CSM Oradea, celelalte două echipe participante au fost Phoenix Galați, una dintre codașele ediției precedente și nou promovata BCM Olimpic Baia Mare. Decimată de accidentări, echipa gazdă a fost nevoită să modifice programul, astfel încât în prima zi s-a disputat doar un amical între CSM Oradea și Phoenix. În ziua a doua, primul meci „oficial”, care conta pentru Cupa Mureș a fost câștigat la pas de către campionii bihoreni cu 93-50 cu nou promovata din Baia Mare.
În al doilea joc BC Mureș a învins Phoenix Galați cu 94-89, dar nu fără emoții. Partida a debutat cu prezentarea oficială a lotului, desfășurată, conform așteptărilor, în fața unei asistențe numeroase. Cu multe indisponibilități în lot, mureșenii au avut nevoie de „sclipirile” lui Mohammed și Martnic pentru a se impune. Deși au condus deseori la diferențe care păreau decisive, „tigrii” au avut emoții serioase spre finalul meciului. S-au văzut conduși cu 75-74 după trei minute disputate ale ultimului sfert și au intrat în ultimul minut cu avantaj de un singur coș (89-87). Evoluțiile câtorva dintre noii veniți care au lăsat o bună impresie la amicalul cu Dinamo au lăsat de această dată de dorit.

Finala cu campionii, partida care a încheiat sezonul și îl va deschide pe următorul
În primul meci al ultimei zile Phoenix Galați a învins BCM Olimpic Baia Mare cu 76-68 și a încheiat pe locul 3. Urma finala cu CSM Oradea, disputa care a încheiat sezonul precedent și îl va deschide pe următorul. BC Mureș l-a pierdut după primul meci și pe Mohammed, cu ușoare probleme medicale și a fost depășită mai clar decât o arată scorul de orădeni. Cu lot complet, aceștia s-au aflat aproape în permanență la conducere, deși la finalul primei reprize mureșenii reușeau să egaleze la un totuși modest 31-31. Partea a doua a fost la îndemâna bihorenilor, dar BC Mureș s-a aflat aproape de a întoarce rezultatul în ultimele secunde. S-au apropiat la 3 puncte și beneficiau de două libere când mai erau sub 3 secunde. A fost transformată doar prima, în speranța că după a doua mingea va fi trimisă în coș și meciul va avea cel puțin prelungiri (dacă se reușea de la distanță, coșul aducea victoria). Nu a intrat și Oradea a câștigat meritat trofeul. Cele mai multe puncte de la oaspeți le-au înscris Denisson, 14 puncte, Barnett 11 și Pasalic 9, în timp ce de la BC Mureș Ernests Kalve a înscris 24 de puncte și a reușit 5 recuperări, iar Lazar Laszlo a realizat un double-double, cu 11 puncte și 15 recuperări. De remarcat totuși că partida s-a jucat practic cu bănci de 11-7 în favoarea orădenilor, care aveau spre final un adevărat „cvintet de lux” pe bancă, inclusiv un autohton: Zeno, Barnette, Denison, Pasalic, Nicoară. O „consolare” pentru învinși, Martinic a fost desemnat MVP-ul turneului.
Pentru BC Mureș urmează City Cup, un puternic turneu internațional care va avea loc la Cluj între 8 și 10 septembrie, cu participarea formațiilor Alba Fehervar (Ungaria), Zelesnik Berlgrad (Serbia) și gazdele de la U-BT.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE