PMP visează la un scor de peste 15 % Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

PMP visează la un scor de peste 15 %

Peste 15 % este scorul pe care Partidul Mișcarea Populară (PMP) și l-a propus la viitoarele alegeri parlamentare, un obiectiv realist, dacă e să îl cităm pe Eugen Tomac, președintele executiv al formațiunii, prezent vineri, la Tîrgu Mureș. Cât de realist este vom vedea după 11 decembrie când este fixată data scrutinului pentru Parlamentul României. Și nu doar atât, Tomac a susținut că PMP are cel mai pregătit om politic român să preia cea mai importantă funcție din Executiv, cea din premier, în persoana fostului președinte al României, Traian Băsescu.

 

PMP va centraliza până în 15 septembrie listele de candidați din județe, a mai anunțat vineri, la Tîrgu Mureș, acesta. Pe liste s-ar putea regăsi și liderul actual al PMP Mureș, Claudiu Puiac. “Din punctul meu de vedere, decizia de a candida la parlamentare este o decizie dificilă, mă gândesc mult pentru că nu știu dacă să-mi întrerup activitatea administrativă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, deși contractual mai am numai un an de zile, dar eu zic că am avut rezultate bune la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș sau să încerc o experiență parlamentară pentru că așa cum zicea și domnul președinte, modificarea legii sănătății este obligatorie și după experiența mea de doi ani și jumătate de manager, cel puțin din punct de vedere al spitalelor din România, eu zic că ar fi nevoie să se ia în discuție și experiența managerilor de spitale în ceea ce privește achiziția de medicamente, achiziția de materiale sanitare, organizarea spitalelor, teritorializarea atât profesională cât și din punct de vedere a experienței fiecărui medic”, a declarat managerul SCJU în cadrul unei conferințe de presă.
PMP este deschis să pună pe liste actuali parlamentari care nu se vor mai regăsi pe listele partidelor politice din partea cărora au candidat în 2012.
“Dacă organizațiile vor veni cu propuneri agreate în interiorul organizațiilor de a primi în rândurile noastre lideri care vor să își asume această candidatură, această este o chestiune care ține strict de organizații, de la centru nu li se impune colegilor să primească dintr-o zonă sau alta candidați pentru a completa rândul candidaților”, a precizat Eugen Tomac.

 

PMP a muncit și în vacanță

 

Eugen Tomac s-a aflat la Tîrgu Mureș să ia pulsul organizației după fuziunea PMP cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR).
“Mă bucur că aici la Tîrgu Mureș am întâlnit o echipă închegată, o echipă care încearcă să fructifice tot ceea ce am construit noi în urma fuziunii și sunt convins că vom avea un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare. (…) E un proces important care se întâmplă în întreaga țară în sânul organizației noastre politice, acesta este și motivul pentru care ne dorim să avem un dialog cât mai strâns cu toate organizațiile noastre județene, astfel încât la alegerile parlamentare din 11 decembrie să putem obține rezultatul pe care ni-l dorim”, a spus Tomac.
PMP pornește la drumul spre parlamentare ca unicul partid care are o agendă clară, dacă e să îi dăm crezare președintelui executiv al formațiunii. “Suntem singurul partid din România care și-a stabilit drept obiectiv de țară unirea României cu Republica Moldova. Este un subiect de actualitate, este un subiect care a fost în permanență pe agenda președintelui Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat”, a declarat Tomac, care și-a întârit spusele cu prezentarea cifrelor din sondajele realizate în țara vecină referitoare la o potențială unire. Acum 10 ani, doar 3 % dintre moldoveni își doreau unirea, pe când astăzi acest procent sare de 40 %. În România, procentul celor care sunt de acord cu unirea e la 80 %.
Temele de pe agenda internă a PMP sunt inițiativele legislative precum legea sănătății, legea privind alegerea primarilor în două tururi, legea votului prin corespondență, respectiv cea a votului electronic.
“Practic se produce o revoluție în sistemul electoral românesc, pentru că e pentru prima dată când li se permite cetățenilor să se înscrie în registrul electoral trimițându-și datele electronic. (…) Practic următorul pas va fi să putem vota electronic”, a spus Tomac.
PMP își va prezenta listele după 15 septembrie, data până la care organizațiile județene le vor finaliza. Alegerile parlamentare sunt programate să se desfășoare în 11 decembrie.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE