18 feluri de pălincă, în portofoliul Distileriei Orbán Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3248 Vizualizări

18 feluri de pălincă, în portofoliul Distileriei Orbán

111Unul dintre participanţii care s-au remarcat prin frumuseţea standului amenajat la ediţia din acest an a Festivalului Pălincii de la Livezeni, manifestare organizată în perioada 3-4 septembrie, este şi Somogyi Csaba, administratorul Distileriei Orbán din localitatea mureşeană Chibed, totodată membru al Asociaţiei Cavalerilor de Palincă din Transilvania.

Reporter: Cu ce produse v-aţi prezentat la Festivalul Pălincii de la Livezeni?

Somogyi Csaba: Producem 18 feluri de pălincă, de la mere până la coacăze negre, soc, fructe sălbatice, mere şi pere pădureţe, prune clasice, prune bistriţene. Chiar acum, săptămâna viitoare vor fi culese afinele din zona noastră, fructe care de asemenea le folosim pentru a prepara pălincă. Producem pălincă şi din fructe achiziţionate de la diverse livezi şi producători, de exemplu caise, gutui. Avem şi o specialitate de palincă de prune învechită pe un pat de prune uscate, care oferă o aromă foarte fină, specifică fructului. Anul acesta am făcut pălincă şi din vişine şi încă o raritate de la Distileria Orban este pălinca de căpşuni de la Satu Mare.

112

Rep.: Când aţi demarat business-ul şi ce piaţă de desfacere aveţi?

S.C.: Eu m-am născut lângă cazane, toată familia mea se ocupă cu producerea pălincii, chiar din anii 1940. De asemenea, familia noastră face şi prestări servicii pentru diverşi clienţi care vin cu borhot, iar noi facem pălinca. Comercializăm produsele în zona noastră, lângă Sovata, Praid, Corund, unde e zona turistică şi treptat-treptat ajungem şi în Târgu-Mureş. Am fost şi în Ungaria, participăm şi la foarte multe concursuri cu produsele noastre şi pot să zic că întotdeauna ne întoarcem acasă cu medalii de aur, argint şi bronz.

Rep.: Putem vorbi de o tradiţie în prepararea pălincii?

S.C.: Da, produsele noastre sunt tradiţionale.

Rep.: Ce calităţi are pălinca dumneavoastră în comparaţie cu alte băuturi?

S.C.: Pălinca e o băutură tradiţională, obţinută din fructe fermentate, ceea ce este natural. Nu conţine adaosuri, eventual apă distilată şi ceea ce iese din cazanul de cupru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE