Alimente cu proprietăți incredibile asupra organismului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Alimente cu proprietăți incredibile asupra organismului

ONE.ro a făcut o listă a alimentelor minune, ce au proprietăţi incredibile asupra organismului.
Migdalele sunt o sursă importantă de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Sunt foarte sănătoase însă trebuie să ai grijă în privinţa cantităţii pe care intenţionezi să o consumi, deoarece aceste fructe oleaginoase sunt bogate şi în calorii – încearcă aşadar să nu depăşeşti 25 de migdale, cantitate ideală pentru o gustare între mese.
În timp ce grăsimile nesaturate ajută la micşorarea colesterolului, doza importantă de vitamina E aduce un aport de antioxidanţi semnificativ. Important de ştiut este şi că un sfert de cană de migdale are aproape 100 de miligrame de magneziu (aproape 25% din din doza zilnică recomandată), care ajută sistemul vascular şi inima, şi 257 de miligrame de potasiu, care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale.

Pe lângă proprietăţile de a crea o senzaţie de saţietate, graţie grăsimilor nesaturate, avocado este o sursă importantă şi de vitamina C şi E, potasiu şi luteină. Iar adăugat în salată, avocado ajută şi la o mai bună absorbţie a carotenoidelor (au un puternic rol antioxidant) şi a licopenului (cu un rol esential în prevenirea şi chiar tratarea multor afecţiuni ale organismului) – antioxidanţi întâlniţi în foarte multe fructe şi legume care ajută la prevenirea multor boli de la cancer, la probleme de vedere şi ale inimii. Sfecla roşie Culoarea roşie a sfeclei indică faptul că alimental este bogat în fitonutrienţi şi betanină ce au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.
Pe lângă asta, sfecla conţine cantităţi semnificative de acid folic, vitamina C, fier, fosfor, calciu, magneziu, zinc şi vitaminele B6, B3, B2 şi B1.

Datorită fibrelor pe care le conţine, fasolea ajută la păstrarea sănătăţii inimii. Calitatea fibrelor din fasole ajută şi la protejarea împotriva cancerului, şi este un aliat de nădejde al diabeticilor. Combinată cu cereale, reprezintă o sursă vegetală  completă de proteine de cea mai bună calitate.
Fasolea este o sursă dietetică de acid folic, şi are, de asemenea, un nivel ridicat de fier, potasiu şi magneziu, care ajută la sănătatea oaselor, şi la păstrarea nivelului tensiunii arteriale.

Împreună cu ceaiul alb şi cel verde, ceaiul negru este bogat în antioxidanţi şi flavonoide (compuşi chimici ce au activitate antioxidantă, antimicrobiană, anticanceroasă şi antiinflamatorie). Studiile arată că aceste ceaiuri au proprietăţi antiinflamatorii şi de creştere a sistemului imunitar, previn apariţia cancerului, a bolilor cadio-vasculare şi a diabetului. Singura condiţie este să fie băut fără zahăr sau lapte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE