Home / Sanatate / RMN nou la Clinica de Radiologie a Spitalului de Urgență

RMN nou la Clinica de Radiologie a Spitalului de Urgență

Distribuie

Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş a fost dotată zilele acestea cu cel mai performant aparat de rezonanţă magnetică (RMN) din România, în valoare de 1,5 milioane de euro, astfel că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională.
„După o perioadă îndelungată de solicitări am reuşit să aducem la Târgu- Mureş o instalaţie de rezonanţă magnetică cu un magnet puternic de 1,5 tesla (…). Acest lucru ne ajută să facem diagnostic de înaltă performanţă. Este vorba de nişte investigaţii care nu au mai fost făcute, deci le facem în premieră în România, întrucât până acum nu am avut cu ce, mă refer la scleroza multiplă, la transferul de magnetizaţie, la spectroscopia în tumorile cerebrale, tractografia, la tot felul de aspecte extraordinare”, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Mircea Buruian, șeful clinicii.
Aparatul va fi exploatat de personalul specializat în cadrul Centrului de formare şi de instruire în domeniul imagisticii, a computer-tomografiei şi rezonanţei magnetice care funcţionează la Târgu-Mureş, iar şeful clinicii consideră că acesta îşi va demonstra performanţa în cel mai scurt timp.
„De exemplu după traumatismele cranio-cerebrale, după accelerări şi decelerări bruşte, se produc leziuni care nu se văd la CT, doar la RMN. Acum nu doar că aceste leziuni se văd la RNM, ci putem să le şi standardizăm în stadii de evoluţie importantă. Este vorba despre acei pacienţi care au suferit traumatisme grave şi care, în funcţie de aparţinători şi în funcţie de situaţia existentă, pot sau nu să devină donatori de organe. E o performanţă uluitor de mare, de exemplu la Computer Tomografie poate fi remarcat un aspect aproape normal, dar la Rezonanţă Magnetică leziunile se văd foarte bine, clar. Rezoluţia de obţinere a imaginii este foarte bună, imaginea este clară, performantă”, a arătat prof. dr. Mircea Buruian, conform sursei citate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

1 comentariu

  1. Buna ziua . Va rog sa imi spuneti cat costa in aceasta clinica un examen RMN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.