Uleiul de cocos de ajută să ai o dantură sănătoasă Beauty
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Uleiul de cocos de ajută să ai o dantură sănătoasă

Nucile de cocos şi uleiul obţinut din ele au deja multe virtuţi, însă cercetătorii de la Athlone Institute of Technology din Irlanda i-au descoperit o nouă calitate: acest ulei are proprietăţi antibacteriene, în special contra bacteriilor care atacă dinţii, notează ONE.ro.
Prezentat în cadrul unui congres organizat de Society for General Microbiology, acest studiu deschide calea către o serie întreagă de aplicaţii comerciale.
Savanţii irlandezi au testat uleiul de cocos natural şi o versiune a acestei substanţe uşor „diluată” cu enzime pe streptococi, consideraţi „locuitori” obişnuiţi ai cavităţii bucale. Ei au constatat că versiunea modificată a uleiului de cocos inhibă cea mai mare parte a tulpinilor de streptococi, inclusiv Streptococcus mutans, o bacterie care produce molecule acide extrem de vătămătoare pentru dinţi.
Cariile dentare reprezintă o problemă de sănătate foarte răspândită, care afectează între 60% şi 90% dintre copii şi pe majoritatea adulţilor, a declarat medicul Damien Brady, unul dintre autorii studiului

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE