Home / Sanatate / Ceaiul din semințe de in ajută la scăderea glicemiei

Ceaiul din semințe de in ajută la scăderea glicemiei

Distribuie

Seminţele de in conţin sunt o sursă excelentă de acizi grasi Omega 3, fibre dietetice, mangan şi lignani – fitoestrogeni cu acţiune antioxidantă. Rezultatele studiilor clinice arată că o dietă bogată în seminţe de in ajută la prevenirea bolilor de inimă, poate scădea nivelulcolesterolului din sânge şi a tensiunii arteriale, scrie CSID.  Seminţele de in conţin de 800 de ori mai mult lignan decat alte alimente. Un studiu clinic publicat în 2008 în „British Journal of Nutrition”  a evaluat efectele consumului de seminţe de in (un extract de lignani)  timp de 8 săptămâni în cazul 55 de subiecţi. La finalul studiului, cei cre au consumat un extract de lignani au prezentat o scădere de 22% a nivelului total al colesterolului şi de 24% în cazul colesterolului rău (LDL).
Acizii graşi omega 3 din seminţele de in sunt antioxidanţi care pot proteja celulele şi ţesuturile de acţiunea radicalilor liberi. În timp, radicalii liberi pot distruce AND –ul şi creşte riscul de a suferi de afecţiuni precum cancerul şi alte afecţiuni. Studiile arată că seminţele de in scad cu 40% riscul de cancer mamar şi inhibă răspândirea tumorii în organism. Seminţele de in conţin o mulţime de substanţe benefice pentru organism, de la vitamine, până la minerale şi antioxidanţi.
Experţii de la Centrul Memorial de Cancer Sloan-Kettering au arătat că seminţele de in pot încetini dezvoltarea celulelor canceroase în cazul cancerului de prostate, sân şi de piele în cadrul unor studii effectuate pe animale de laborator.
Anumite componente din ceaiul de seminţe de in pot fi de ajutor în reduce valorile ridicate ale glicemiei, scăzând astfel şi riscul de a dezvolta diabet de tipul 2. Un studiu publicat în  „British Journal of Nutrition” arată că persoanele care au consumat extract de seminţe de in prezentau valori mai mici ale glicemiei şi ale colesterolului.
Ceaiul de seminţe de in conţine hormoni numiţi fitoestrogeni (care acţionează asemănător cu estrogenul) şi ar putea fi de ajutor în îmbunătăţirea simptomelor menopauzei (bufeuri, dureri de cap, crampe abdominale). Un studiu publicat în revista „Obstetrics and Gynecology” arată că femeile aflate la menopauză care au consumat un supliment cu in timp de 2 luni au raportat o atenuare a simptomelor în comparaţie cu grupul care a primit o terapie pe bază de hormoni.
Cum se prepară ceaiul de seminţe de in
Mai întâi trebuie să macini seminţele de in, apoi adaugi o linguriţă din amestec la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere de albine. Se poate adăuga şi un praf de scorţişoară sau zeamă de lămâie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Ministrul Sănătății, vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen …

1 comentariu

  1. semintele de in primul rand ,cresc enorm nivelul de cortizol ce poate provoaca hipertensiune arteriala grava . insomni ca urmare ca cresteri de cortizol .daca cortizol marit creste glicemia ,atunci semintele de in nu au cum sa scada glicemia fals ,gresit . Semintele de in fac urmatorul lucru ,cresc nivelul glicemiei nivelul de cortizol .reactii adverse ,insomni nervozitate ,paranoia hiperglicemie urinari dese foame excesiva ca urmare a cresteri de glicemie si a cortizol .am facut tratament , cu seminte de in 1 an deci stiu ce spun .si acum glandele mele suprarenale nu mai pot produce singure cortizol .mi-am terminat rinichi pentru tot deauna probabil de la seminte de in luate zi de zi un an. nu stiam ce va spun eu voua acum. toate accestea le-am descoprit constatat impreuna cu medici din spitale unde am fost internat ,ce ravagi fac semintele de in .deci nu recomand .ATENTIE CRESC GLICEMIA SI NIVELUL DE CORTIZOL . pe internet sunt informatii eronate precum ,ca scad glicemia.Fals pai dupa fierbere ceaiul era socant de dulce deci ele contin glucoza zaharuri etc .semintele de in cresc glicemia si fac sa adoama glandele suprarenale ce nu se stie daca se vor mai trezi sa produca singure cortizol si se poate declansa cancer la rinichi .m-am terminat singur mi-am distrus pancreasul si glandele suprarenale cu seminte de in .da eu am exagerat un an zi de zi cantitati mari .deci atentie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.