17 echipe la galop în Campionatul de atelaje cu doi cai Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 490 Vizualizări

17 echipe la galop în Campionatul de atelaje cu doi cai

 

Baza Hipică “Romsilva” din Tîrgu Mureş găzduieşte, în perioada 9-11 septembrie, primul Concurs Internațional de 3 stele din România, Concurs categoria 2 stele, Concurs categoria ponei și finala Campionatului Naţional de atelaje, organizată de Federaţia Ecvestră Română în parteneriat cu Clubul Hipic Romsilva. În urma întrecerilor, se vor stabili noii campioni naţionali şi sportivii care vor participa la viitoarea ediţie a Campionatului Mondial. Competiţia marchează 30 de ani de la primul concurs de atelaje organizat în România, respectiv cel din septembrie 1986, de la Tofalău. România a urcat, anul trecut, pe locul cinci în elita mondială a sportului cu atelaje. De 10 ani, România se numără printre primele zece naţiuni din lume cu rezultate în această ramură.

dsc_1115

17 echipe din Ungaria, Croația și România se întrec la Campionatul de atelaje cu doi cai. Vineri, 9 septembrie, a avut loc progresia de dresaj, respective executarea unor mișcări succesive într-o ordine indicată, pas, trap, gallop. Arbitrii au luat în calcul aspectele de ansamblu ce țin de impulsie și mersuri, supunere, suplețe, ușurință și corectitudine în  executarea mișcărilor, poziție, șezuta călărețului, respectând un timp alocat.

dsc_1207

”Bistrițeanul Paul Pop este cel mai bun de până acum, dar și Racozi Gergo și Bartha Eduard sunt printre favoriți. La progresia de dresaj sunt notate 27 de elemente și la fiecare element sunt alte 4-5 detalii pe care un arbitru trebuie să le observe, numai schimbări de alură sunt vreo 27 în această progresie.  Concursul internațional de 3 stele este un calificativ și pentru campionatele mondiale, iar juriul este format din arbitri internaționali” ne spune Attila Kelemen, vicepreședintele Federației Ecvestre Române.

Pe parcursul competițiilor, medicii veterinari controlează pulsul şi respiraţia cailor şi, dacă unde se constată că sunt probleme cu condiţia fizică, obligatoriu, se oprește atelajul.

Sâmbătă va avea loc proba de maraton, iar duminică se va desfăşura proba de obstacole. Juriul este format din arbitri Kelemen Attila, Istvan Peter, Melinda Kelemen, Kunat Jirji și Csar Wolfgang.  În fiecare zi, întrecerile vor începe la ora 11.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!