Home / Slider / Invitație la vernisajul expoziției „Micropolis. Pădurea rotundă 2016”
Micropolis. Pădurea rotundă 2016

Invitație la vernisajul expoziției „Micropolis. Pădurea rotundă 2016”

Distribuie

Expoziția Micropolis. Pădurea rotundă 2016 reunește proiectele dezvoltate de artiștii invitați la tabăra Pădurea rotundă (Reghin), ediția a V-a, între 8-14 august. Vernisajul va avea loc marți, 13 septembrie, de la ora 19.00, la Camera K’ARTE din Tg Mureș.

Proiecte artistice dezvoltate de la contextul social local

„Dincolo de cum ne autodefinim sau ne imaginăm micile noastre comunități, perspectiva celuilalt a fost mereu importantă pentru a pune lucrurile într-un fragil echilibru”, ne spun organizatorii evenimentului.

În luna august 2016 cinci artiști contemporani au participat la o scurtă rezidență de creație la Reghin (Pădurea rotundă), unde au dezvoltat proiecte artistice plecând de la contextul social local (Reghin și Târgu Mureș). Hajnalka Tarr (Ungaria), Tatiana Fiodorova (Republica Moldova), Marina Albu (RO), Irina Spînu (RO) și Fekete Zsolt (RO) au fost artiștii invitați în acest an, împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO), critic de artă.

Cotidianul și/sau sărbătoarea

„Tipul de raportare și proiectele livrate de artiștii invitați nu sunt menite să dezbată prioritățile urbei ci doar să marcheze, subiectiv, noi borne de hotar, de multe ori invizibile nouă, și să cerceteze/chestioneze cu mijloace specifice aspecte relevante, pentru fiecare dintre ei, din comunitate”, adaugă organizatorii expoziției.

„Perspectiva celor cinci artiști din tabăra de creație Pădurea Rotundă asupra contextului local combină cotidianul cu sărbătoarea. În timp de sărbătoare, ne detașăm și ne uităm în jur. În apropiere, în depărtare, în spațiu sau în timp. Expoziția prezentă este o meditație multilaterală asupra condiției umane. Stații: om și natură, om și societate, om și materie, om și narațiune/istorie, soartă, realități. Lumea locală, aparent omogenă, se poate deschide în multe direcții” – Kata Ungvári-Zrínyi.

Organizator: Asociatia K’ARTE; Co-organizator: Consiliul Judetean Mureș; Parteneri: ROMGAZ, Hotel Marion – Pădurea rotundă, Primăria Municipiului Targu Mureș, MobilaDalin, Cotidianul Zi de zi; Parteneri media: Revista Arta, Modernism.ro

Conform paginii de facebok a evenimentului, Micropolis. Pădurea rotundă 2016, expoziția va fi deschisă până în 27 septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …