Home / BC Mures / BC Mureș încheie pe locul III la City Cup Cluj

BC Mureș încheie pe locul III la City Cup Cluj

Distribuie

Vicecampioana României la baschet masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a încheiat pe locul III turneul internațional amical „City Cup” disputat la sfârșitul săptămânii în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În prima etapă a turneului ambele partide s-au încheiat cu același scor: 72-71. În primul meci învingătoare a fost formația maghiară Alba Fehervár, care s-a impus în fața sârbilor de la Zeleznik Belgrad. În al doilea meci învingători au fost mureșenii, care a câștigat partida cu formația gazdă, “U”-BT, după ce la pauză clujenii au condus cu 31-25. Americanul Alhaji Mohammed cu 15 puncte, muntenegreanul Goran Martinic și Alin Borșa, ambii cu câte 11 puncte, au fost principalii marcatori ai echipei antrenate de Szászgáspár Barnabás și George Trif. Ceilalți marcatori au fost Djapa (10), Barham (9), Lázár (7), Kalve (5), Cioacătă (2) și Andrei (2).

Opțiune pentru câștigarea trofeului, final ratat
În a doua etapă, „tigrii” au trecut de formația ungară Alba Fehervár cu 106-97 și urmau să dispute practic finala turneului cu FMP Belgrad, care s-a impus la rândul ei în fața clujenilor cu 88-84. În acest joc principalii marcatori ai BC Mureș au fost Martinic, cu 25 puncte, Mohammed 23, Batham 17, Djapa 12, Lázár 10 și Kalve 7.
În ultima zi gazdele au cedat pentru a treia oară, din nou la limită, 81-82 cu echipa din Ungaria și ultimul loc era evident. În ultimul meci BC Mureș putea cuceri trofeul chiar și în cazul unui eșec la diferență mică în fața echipei din Serbia. După un joc în care adversarii au luat un start mult mai bun, iar Dragoș Andrei, Ernests Kalve și Lászlo Lázár au fost eliminați în repriza a doua pentru câte 5 greșeli personale, mureșenii au cedat la scor, 71-96 (17-26, 21-13, 18-30, 15-27) și au încheiat pe locul 3, la egalitate cu primele două clasate, dar cu coșaveraj inferior. Marcatorii acestui joc au fost: Mohammed 17, Martinic 16, Djapa 10, Lázár 6, Borșa 6, Engi 5, Barham 4, Polyák 3, Cioacătă 2, Kalve 2.
Turneul a fost câștigat de echipa din Belgrad, (+24 la coșaverajul direct între cele trei), urmată de Alba Fehérvár (-8) și BC Mureș (-16).

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.