Home / Sanatate / Centrul universitar Târgu-Mureș, reprezentat la Congresul European de Cardiologie

Centrul universitar Târgu-Mureș, reprezentat la Congresul European de Cardiologie

Distribuie

Societatea Europeană de Cardiologie a organizat, în perioada 27-31 august, la Roma (Italia), o nouă ediție a Congresului European de Cardiologie, o manifestare științifică de rang înalt, la care au luat parte personalități sonore ale cardiologiei europene și de peste Ocean.

Organizat sub sloganul „Where the world of cardiology comes together”, Congresul European de Cardiologie a reunit peste 20.000 de participanți, care au prezentat noile trenduri ale cercetării cardiovasculare. România a fost reprezentată de patru personalități recunoscute pe plan internațional în domeniul cardiologiei, una dintre ele fiind prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, președintele Comisiei de Cercetare Științifică a Senatului UMF Târgu-Mureș și expert al Comisiei Europene.

1-theodora-benedekNoile perspective în viitorul cercetării cardiovasculare
În cadrul manifestării științifice, prof. univ. dr. Theodora Benedek a moderat, alături de prof. Karin Sipido, președintele Panelului de Sănătate din Comisia Europeană, secțiunea dedicată noilor perspective în viitorul cercetării cardiovasculare prin prisma proiectelor finanțate de către Comisia Europeană.
„La sfârșitul lunii august, a avut loc, la Roma, Congresul European de Cardiologie, cea mai mare și prestigioasă manifestare științifică din domeniul cardiologiei, un congres cu peste 20.000 de participanți. Au participat nume sonore ale cardiologiei europene și de peste Ocean, iar țara noastră a avut patru reprezentanți ca președinți de ședință, trei din București și unul din Târgu-Mureș, care au moderat sectiunile destinate diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca în viitor România să fie mai bine reprezentată în aceste structuri europene de organizare a congreselor internaționale.
Eu am reprezentat atât centrul universitar Târgu-Mureș, cât și Comisia Europeană la acest congres și am moderat, ca președinte de ședință, alături de președintele Panelului de Sănătate din Comisia Europeană, prof. Karin Sipido, lucrările secțiunii dedicate noilor perspective în viitorul cercetării cardiovasculare prin prisma proiectelor finanțate de către Comisia Europeană. La această secțiune am încercat să facem o prezentare cât mai complexă a posibilităților de accesare a granturilor oferite de Comisia Europeană pentru dezvoltarea carierei tinerilor cercetători care activează în domeniul bolilor cardiovasculare, prin granturi de cercetare, burse, de schimburi interuniversitare oferite de către Comisia Europeană”, a declarat prof. univ. dr. Theodora Benedek.
3-congres-cardiologieDezvoltarea tehnicilor imagistice
Prof. univ. dr. Theodora Benedek a afirmat că în prezent se pune un mare accent pe dezvoltarea tehnicilor imagistice și pe utilizarea programelor personalizate de prevenție cardiovasculară cu ajutorul telefoanelor inteligente.
„În cadrul Congresului European de Cardiologie s-au prezentat noile trenduri din cercetarea cardiovasculară. În prezent, se pune accent pe dezvoltarea tehnicilor imagistice, pentru că există foarte multe posibilități de dezvoltare a softurilor și a echipamentelor imagistice hibride sau de fuziune. Un alt domeniu de interes care câștigă tot mai mult teren în este cel reprezentat de conceptul de monitorizare de la distanță a pacientului prin utilizarea telefoniei mobile și a aplicațiilor pe smartphone și tabletă, fără ca pacientul să fie nevoit să mai vină la control, precum și utilizarea programelor personalizate de prevenție cardiovasculară cu ajutorul unor tablete, în care sunt introduse softuri prin care pacientul interacționează cu medicul și cu stația centrală, obținând zilnic sfaturi de adaptare a dietei, a regimului de efort, de la o zi la alta, în funcție de statusul cardiovascular. În acest domeniu s-au dezvoltat programe întregi ale Comisiei Europene, destinate dezvoltării medicinii personalizate”, a precizat prof. univ. dr. Theodora Benedek.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.