De dragul șoferilor, două intersecții din Tîrgu Mureș vor fi redesenate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3329 Vizualizări

De dragul șoferilor, două intersecții din Tîrgu Mureș vor fi redesenate

Două proiecte privind infrastructura rutieră din Tîrgu Mureș au fost lansate în dezbatere publică și postate pe site-ul tirgumures.ro, înainte ca acestea să intre în Comisiliile de specialitate ale Consiliului Local (CL) și apoi să fie dezbătute în plenul CL.
Dar să vedem despre ce proiecte este vorba și cum intenționează municipalitatea, la propunerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, să redeseneze strada Gheorghe Doja, în zona intersecției cu Bulevardul 1848, respectiv intersecția străzilor B-dul 1 Decembrie 1918 şi str. Calea Sighişoarei.
Primul proiect de hotărâre vizează Aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi “Fluidizarea traficului în intersecţia strada Gheorghe Doja-Bulevardul 1848”. Direcția Tehnică propune concret, în vederea fluidizării traficului în zonă, în orele de vârf, realizarea unei benzi distincte, directe care să ușureze intrarea vehiculelor pe Bulevardul 1848 fără să mai aștepte la semafor. “Sistemul rutier al celor două tronsoane care intră în intersecţie nu va fi afectat prin executarea benzii suplimentare, lucrările efectuându-se la marginea părţii carosabile existente, spre trotuar”, a mai arătat autorul expunerii de motive care însoțește proiectul de hotărâre.
Pentru crearea benzii suplimentare, pe o lungime de circa 40 de metri și cu o lățime de 3 m, Direcția Tehnică va avea nevoie de aproximativ 75 de mii de lei, conform indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate. Lucrările vor fi realizate în 3 luni de zile.
Proiectul al doilea privește Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizarea intersecţiei giratorii Calea Sighişoarei – B-dul 1 Decembrie 1918”, zonă situată la intrarea în Tîrgu Mureș dinspre Sighișoara. Prin realizarea sa, inițiatorii urmăresc, de asemenea, fluidizarea traficului și ușurarea vieții conducătorilor auto care vin de pe străzile laterale.
Potrivit proiectului de hotărâre, calea inelară se va realiza cu o lăţime de 10,0 m, fiind încadrată cu parapeţi separatori din beton de ciment la capetele insulelor de separare a benzilor de intrare/ieşire.
Lucrarea este estimată la 290 de mii de lei și va fi executată în 3 luni de zile.
Valoarea ambelor lucrări va fi suportată din bugetul local. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE