Share

Home / Sanatate / Efectele mâncării picante asupra organismului

Efectele mâncării picante asupra organismului

CSID scrie că alimentele picante stimulează circulaţia şi cresc temperatura corpului, însă mai au şi alte efecte.Alimentele picante sunt considerate bune pentru a stimula apetitul prin activarea fluxului de salivă şi a sucurilor gastrice –  un efect important nutriţional pentru persoanele din zonele tropicale, unde căldura apăsătoare acţionează ca un inhibitor asupra poftei de mâncare.
Un alt beneficiu al alimentelor picante este starea de bine pe care o oferă organismului la scurt timp după ingerare. Gustul picant este perceput de organism ca o senzaţie de durere.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Vizual Med, screeninguri gratuite la Mureş Half Marathon

Echipa de medici şi asistenţi a Vizual Med – Vezi Bine şi Vizual Med – …

Share
Share