Prima zi de școală la Unirea, „boboci” noi, aceleași emoții și aceași bucurie Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 864 Vizualizări

Prima zi de școală la Unirea, „boboci” noi, aceleași emoții și aceași bucurie

Prima zi de școală la Unirea

Colegiul Național Unirea e cunoscut în rândul elevilor drept un liceu foarte bun, unde învățatul se împacă și cu distracția. Dacă o parte dintre elevi optează pentru „Papiu” datorită „seriozității și stricteții”, altă parte a elevilor care termină clasa a VIII-a aleg „Unirea”, pentru e considerat un liceu „mai lejer”.

Aurora Stănescu, directorul Colegiului Național „Unirea”, le-a urat bun-venit noilor elevi și mult succes tuturor elevilor uniriști în noul an școlar. „Elevii de astăzi reprezintă o generație care s-a făcut remarcată prin perseverență și implicare, prin rezultate deosebite la examenele naționale, prin viziune și visuri îndrăznețe”, le-a transmis directorul Colegiului elevilor și părinților prezenți la ceremonia de deschidere a noului an școlar. Apoi a amintit rezultatele excelente ale elevilor de la „Unirea” la examenul de Bacalaureat și la olimpiadele școlare la nivel național. Aurora Stănescu a felicitat profesorii școlii spunând că „prin ei se desăvârșește acest miracol al elevilor”.

foto-unirea-3_aurora-stanescu_directorul-cn-unirea_vorbind-cu-elevii-din-clasa-a-xii-a-e

După ce au fost prezentate clasele de început de ciclu, și diriginții acestora, și după discursurile inaugurale elevii și-au luat sau reluat în primire locurile din bănci, discutând cu diriginții în așteptarea manualelor.

Prima zi de școală la Unirea

Mulți elevi au ales „Unirea”, sfătuiți de prieteni

Am vorbit puțin cu elevii din clasa a IX –a C, profilul de Științe ale naturii – intensiv franceză germană. Tocmai începuseră să se cunoască cu noua lor dirigintă, Teodora Mircea.

Sindia Lefter, a venit la „Unirea” de la Gimnaziul „Europa”. „Știam că aici o să pot să învăț mult mai bine datorită relației bune dintre elevi și profesori”, a spus Sindia, adăugând că a aflat acest lucru vorbind cu prieteni mai mari, care sunt elevi ai Colegiului.

Pentru Vlad Păltineanu înscrierea la liceu în cadrul Colegiului „Unirea” a fost o decizie natural având în vedere că este unirist din clasa întâi. „Eu am vorbit cu patru prieteni despre liceul pe care să-l aleg. Și o fată de la „Unirea” a reușit să mă convingă. Mi-a spus că și colegii și profesorii sunt foarte buni și m-a sfătuit să vin aici dacă vreau să studies serios și să mă și distrez”, mi-a spus Incze Blanka. Ea a venit la „Unirea” de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

foto-unirea-4_elevi-din-ciclul-primar

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE