„Laptele şi Cornul”, pregătit de start în Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

„Laptele şi Cornul”, pregătit de start în Mureș

111Consiliul Judeţean Mureș a iniţiat, în cursul primăverii acestui an, procedura de licitaţie pentru programul guvernamental „Laptele şi Cornul”. În prezent, contractul pentru lapte este încheiat, astfel încât copiii vor primi lapte din prima zi de școală, în timp ce furnizarea produselor de panificație va începe cu câteva zile de întârziere, întrucât a fost formulată o contestație privind rezultatele licitației.

Contracte de 11,5 milioane lei

În cadrul programului guvernamental, în județul Mureș 61.006 de elevi și preșcolari vor primi zilnic, pe perioada cursurilor, câte un corn şi lapte. Câştigătorii licitaţiei de furnizare sunt SC Friesland Campina România SA şi SC GranPan Dor SRL, valoarea contractului privind distribuirea laptelui fiind de 7.018.740 lei fără TVA, iar pentru produsele de panificaţie 4.521.580 lei fără TVA. ”Suntem acum în perioada legală de așteptare impusă pentru încheierea contractului, care se împlinește în data de 12 septembrie. Contestația fiind respinsă, cel mai devreme putem semna contractul în data de 13 septembrie, urmând ca după constituirea garanției de bune execuție să înceapă și furnizarea cornului. Ne așteptăm ca firma care a contestat rezultatele licitației să nu împiedice semnarea contractului”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

„Mere în şcoli”, o altă prioritate

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Judeţean Mureş, actul normativ care reglementează distribuția de fructe proaspete în școli specificând categoria de beneficiari, limita valorii zilnice și numărul maxim de zile de furnizare a merelor dintr-un an școlar a fost publicat doar în luna august. În urma apariției hotărârii de guvern s-a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Mureș comunicare numărului de beneficiari și se lucrează la elaborarea documentației de licitație. ”Anul acesta avem speranțe să pornim și programul „Mere în școli”, întrucât luna trecută s-a publicat actul normativ care reglementează acest program. În anii precedenți acest act normativ a fost elaborat cu o întârziere atât de mare, încât nu am ajuns la încheierea procedurii de licitație până la sfârşitul anului școlar”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE