Sucurile naturale nu sunt pe gustul românilor Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Sucurile naturale nu sunt pe gustul românilor

Românii consumă de aproximativ 10 ori mai puţine sucuri naturale şi nectaruri de fructe decât consumatorii din Germania, Malta, Olanda, Finlanda, Austria şi Cipru, arată CSID. Conform Sudiului de Piaţă 2016 al Asociaţiei Europene a Producătorilor de Sucuri de Fructe 2016 (AIJN), consumul de suc şi nectar de fructe a înregistrat o revenire pe piaţa românească, pentru prima dată din anul 2009. Creşterea totală a consumului a fost de peste 7%: 8,1% pentru sucurile 100% conţinut de fructe şi 6,8% pentru nectaruri (25-99% conţinut de fructe).
Cu toate acestea, România înregistrează cea mai scăzută valoare a consumului de sucuri şi nectaruri  din UE, cu 2,91 l pe cap de locuitor/ anual, în timp ce liderii europeni consumă de 10 ori mai mult: Germania 29,4 l, Malta 28 l, Olanda 25,9 l, Finlanda 24,2 l, Cipru şi Austria 24 l fiecare.
„Organizaţia Monidală a Sănătăţii recomandă consumul a minim 400g de fructe şi legume pe zi. Consumul de legume şi fructe poate reduce riscul apariţiei bolilor netransmisibile precum diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer. Una dintre aceste porţii poate fi înlocuită cu un pahar de suc 100% natural.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE