Home / Cultură / Burse pentru elevii târgumureşeni acordate de Asociaţia Kumamoto-România

Burse pentru elevii târgumureşeni acordate de Asociaţia Kumamoto-România

Filarmonica de Stat Târgu Mureș primeşte joi  seara la Sala Mare a Palatului Culturii  oaspeţi din Japonia cu ocazia tradiţionalului concert simfonic extraordinar organizat în colaborare cu Asociația Kumamoto-România şi patronat de Ambasada Japoniei din România. “Este un concert extraordinar pe care îl organizăm în colaborare cu Ambasada Japoniei. Este déjà o tradiţie acest comncert. Bunăoară, noi am fost în Japonia cu orchestra noastră simfonică în 1999. Am avut atunci plăcerea să avem un turneu în Japonia de trei săptămâni şi atunci s-a născut ideea înfiinţării unei asociaţii de prietenie româno-japoneze intitulată Kumamoto-România, Kumamoto fiind un important centru cultural unde de fapt am şi concertat. O solistă de acolo, o pianistă care vine mereu pe la noi a venit cu această idée care a fost agreată şi de către autorităţile de acolo. În acest sens s-a născut idea să se acorde în fiecare an două burse pentru elevii merituorii ai Liceului de Artă din Târgu-Mureş, lucru care se va întâmpla şi în acest an”, a precizat Vasile Cazan, manager al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Ambasadorul Japoniei, oaspetele concertului Filarmonicii

shinyaozaki2Dirijorul permanent al orchestrei  simfonice târgumureşene,  maestrul Shinya Ozaki din Japonia se va afla pentru prima oară în noua stagiune la pupitrul dirijoral având alături, în calitate de soliști, artiști din Japonia şi România, pianist Chiyo Hagiwara din Japonia și două tinere talente târgumureşene, flautista Csizmadi Kinga și oboista Völgyesi Bianca, eleve ale Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureş , care vor beneficia de câte o bursă oferită de Asociația de prietenie Kumamoto – România. Publicul va  putea audia cu acest prilej lucrări de referință din creația lui J. S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, M. Musorgski și P.I.Ceaikovski. “De fiecare dată acest eveniment este patronat de Ambasada Japoniei de la Bucureşti. În acest sens la concertul de joi seara va fi prezent Excelenţa Sa  Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în ţara noastră, alături de soţia sa. Este noul ambasadar al Japoniei în România care a fost acreditat la finele anului trecut. Ambasada Japoniei a fost reprezentată de fiecare dată la acest concert la cel mai înailt nivel”, a precizat Vasile Cazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Partidul lui Dragnea, filială și în Mureș. De ce/cine se ascunde liderul Cosmin Potor?!

Înființată în data de 19 septembrie 2021 de Codrin Ștefănescu, fost secretar general în cadrul …