Sărbătoare la Sînger de Sfânta Marie Mică Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 859 Vizualizări

Sărbătoare la Sînger de Sfânta Marie Mică

dsc_0022

Zilele comunei Sînger se sărbătoresc tradițional cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria Mici, anul acesta ziua  ținându-se în timpul săptămânii joi 8 septembrie.  Primarul  Alexandru Măgheran, gazda evenimentului, împreună cu invitați de seamă din și de peste granițele comunei, au sărbătorit cum se cuvine în mijlocul cetățenilor cele două sărbători, cea religioasă și cea a comunității. Alături de primarul din Sânger au fost prezenți primarul comunei Luna, județul Cluj domnul Aurel Giurgiu, primarul comunei Ațintiș domnul Halmagyi Zoltan, invitați din județul Sibiu, consilieri locali, fețe bisericești etc.

Tradițiile populare respectate la Sânger

dsc_0018

La evenimentul de joi portul și cântecul popular autentic românesc au fost respectate cu sfințenie de invitații artistici prezenți. De voia bună a celor prezenți pe scenă la manifestările ținute de Sfânta Marie au fost membrii Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România (UAIFMR) interpreții Virginia Irimuș, Cătălin Hașa, Sebastian Stan. În plus au mai susținut spectacole au fost interpreții  Lele Crăciunescu, Aurel Suteu, au dansat superb copii de la grupul de dansuri populare ”Jucăușii Sângerului”. Atmosfera a fost întreținută de cunoscutul   grup instrumental condus de prof. Nelu Gabor Traian prezentator fiind prof. Traian Stoiță membru al UAIFMR. Toți cei prezenți au aplaudat la scenă deschisă cântecele și dansurile artiștilor, au cântat și au dansat până-n seară. ”Ne bucurăm în fiecare an să sărbătorim ziua comunei noastre de Sfânta Marie Mică, sărbătoarea de suflet a localității noastre. Mulțumesc invitaților care ne-au onorat cu prezența la evenimentele noastre, colegilor consilieri locali care s-au implicat în organizare, și mai ales locuitorilor comunei care cu mic cu mare vin în fiecare an să sărbătorească. Avem vreme bună, voie bună, produse tradiționale, muzică populară, tot ce trebuie pentru o sărbătoare reușită”, a declarat primarul Alexandru Măgheran.

Date despre comuna Sânger județul Mureș

Localitatea se află situată la 10 km distanţă  faţă de oraşul Luduş 55 km faţă de municipiul Tg. Mureş. Numele localităților aflate în administrație: Sânger, Bîrza, Cipăieni, Dalu, Pripoare, Zăpodea, Vălişoara. Suprafața: 5151 ha, Intravilan: 482,95 ha,  Extravilan: 4665,05 ha, Populație: 2530, Gospodarii: 1003, Nr. locuințe: 980, Nr. grădinițe: 2, Nr. scoli: 2. (S.T.)Alexandru Maghera si invitatii sai la zilele comunei Sanger

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE