Ce a declarat ministrul Sănătății după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Ce a declarat ministrul Sănătății după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi, 15 septembrie, după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas, că, în perioada următoarea, vor fi avute în vedere și salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonanțele 20/2016 și 43/2016 privind salarizarea bugetarilor. Acesta s-a referit la personalul TESA, asistența socială, asistenții medicali din unitățile școlare, dar și din direcțiile de sănătate publică, arată AGERPRES.
„Prioritate vor avea categoriile sociale care nu au fost vizate de ordonanța 20 și ordonanța 43”, a spus demnitarul, prezent la Consiliul Național al Federației Sanitas. Întrebat dacă poate da un termen, ministrul a răspuns: „Nu, nu am agreat un calendar pentru următoarele zile, dar cu siguranță o să avem discuții în perioada care ne-a rămas la dispoziție”. Pe 5 septembrie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanții Sanitas, că în octombrie ar urma o rectificare bugetară, context în care ar putea fi mărite și veniturile asistenților medicali, ale personalului TESA, dar și ale angajaților din direcțiile de sănătate publică.
„Au fost câteva măsuri importante pentru sistemul sanitar. Există categorii profesionale care nu au beneficiat de pe urma acestor măsuri. (…) Cu siguranță înțelegem cu toții atât constrângerile de care trebuie să ținem cont, cât și nevoia sistemului sanitar de a-și remunera cum trebuie și aceste categorii de personal. Vorbim despre asistentele medicale, despre personalul TESA, vorbim despre personalul Ministerului Sănătății din direcțiile de sănătate publică. (…) Vom analiza mai întâi în curtea noastră, cu bugetele pe care le avem la dispoziție. Dincolo de aceasta, vom avea o rectificare probabil în luna octombrie. (…) Suntem foarte conștienți că ceva trebuie făcut și pentru aceste categorii de personal foarte importante pentru sistemul sanitar”, a afirmat Voiculescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE