Home / Sanatate / Ce a declarat ministrul Sănătății după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas

Ce a declarat ministrul Sănătății după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas

Distribuie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi, 15 septembrie, după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas, că, în perioada următoarea, vor fi avute în vedere și salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonanțele 20/2016 și 43/2016 privind salarizarea bugetarilor. Acesta s-a referit la personalul TESA, asistența socială, asistenții medicali din unitățile școlare, dar și din direcțiile de sănătate publică, arată AGERPRES.
„Prioritate vor avea categoriile sociale care nu au fost vizate de ordonanța 20 și ordonanța 43”, a spus demnitarul, prezent la Consiliul Național al Federației Sanitas. Întrebat dacă poate da un termen, ministrul a răspuns: „Nu, nu am agreat un calendar pentru următoarele zile, dar cu siguranță o să avem discuții în perioada care ne-a rămas la dispoziție”. Pe 5 septembrie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanții Sanitas, că în octombrie ar urma o rectificare bugetară, context în care ar putea fi mărite și veniturile asistenților medicali, ale personalului TESA, dar și ale angajaților din direcțiile de sănătate publică.
„Au fost câteva măsuri importante pentru sistemul sanitar. Există categorii profesionale care nu au beneficiat de pe urma acestor măsuri. (…) Cu siguranță înțelegem cu toții atât constrângerile de care trebuie să ținem cont, cât și nevoia sistemului sanitar de a-și remunera cum trebuie și aceste categorii de personal. Vorbim despre asistentele medicale, despre personalul TESA, vorbim despre personalul Ministerului Sănătății din direcțiile de sănătate publică. (…) Vom analiza mai întâi în curtea noastră, cu bugetele pe care le avem la dispoziție. Dincolo de aceasta, vom avea o rectificare probabil în luna octombrie. (…) Suntem foarte conștienți că ceva trebuie făcut și pentru aceste categorii de personal foarte importante pentru sistemul sanitar”, a afirmat Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cinci calificări medicale autorizate la o școală postliceală mureșeană

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 898 din 13 septembrie 2022 a publicat …