Home / Monden / ROTR. Un party. Un concept. O mișcare socială

ROTR. Un party. Un concept. O mișcare socială

Distribuie

111Umblă vorba în târg că vineri, 16 septembrie, de la ora 23, s-ar lăsa cu party în The Bunker (str. Sinaia, nr. 3). Am văzut tot felul de roboței prin oraș pe care nu-i înțelegeam. Poate și voi (i-ați văzut). Și poate nici voi (nu i-ați înțeles). Totuși, nu vorbim de un simplu party, hai să-i zicem spectacol, mai bine. Și chiar mai mult decât un spectacol, poate fi începutul unei noi mișcări. Sociale. Culturale. Artistice. Muzicale. Un concept. O filosofie. Ce se va întâmpla în această seară nu pot contura destul de bine acum, poate doar după eveniment. M-am întâlnit zilele acestea cu Rózsa Balázs, unul din cei patru organizatori ROTR și l-am rugat să-mi dezlege, cât se poate, misterul acestui eveniment.

Reporter: ROTR? Pe scurt, despre ce vorbim?

Rózsa Balázs: Rise Of The Robots (ROTR) este un curent de gândire pe care ne dorim să-l inițiem. E un concept ce urmează să fie transformat într-o filosofie modernă care să aibă ca izvor omul de tip nou, acela care a înțeles că este nevoie urgentă de o transformare și care a conștientizat și acceptat că orice transformare începe cu el însuși. Scopul principal este ridicarea nivelului de conștientizare a interdependenței a tot ce se găsește în jurul nostru. Vrem ca împreună cu cei care gândesc și simt ca noi, să devenim schimbarea pe care ne-o dorim. Începând cu ziua de vineri, 16 septembrie 2016, ROTR propune o serie de evenimente underground care au menirea de a sădi sămânța unei noi mișcări, care să atragă atenția și să ridice nivelul de conștientizare cu privire la interconectivitatea a tot ceea ce ne înconjoară, prin intermediul artei vizuale, muzicii electronice și nu numai.

Rep.: Înțeleg că acest eveniment balansează mult spre o mișcare socială. Care e ținta?

R.B.: Da, are natura unei mișcări sociale. Ținta noastră este să creăm o comunitate puternică, bazată pe oameni liberi, cu mintea deschisă, cu o viziune și o filosofie de viață asemănătoare, care simt nevoia de schimbare și care sunt pregătiți să se transforme, în gândire și în spirit, într-o ființă mai bună.

Rep.: Cum a pornit ideea acestui gen de eveniment și cine se află la baza lui?

R.B.: Anul acesta s-a constituit societatea comercială Rise Of The Robots (ROTR), având ca asociați patru tineri energici și temerari care au în comun pe lângă aceiași filosofie de viață și faptul că s-au născut toți în Târgu-Mureș. Ideea de a înființa această societate s-a născut imediat după ce ne-am dat seama că urmărim un țel comun, acela de a uni oamenii și de a-i face fericiți prin muzică si artă. Doi dintre noi, prieteni de mai bine de 25 de ani, am vrut să organizăm un mic festival de muzică în județul Mureș. La scurt timp după ce a încolțit ideea, i-am cunoscut și pe ceilalți doi parteneri ai noștri, care aveau deja o societate comercială în domeniul creației artistice. După ce au aflat de intențiile noastre, s-au arătat deschiși în a ne sprijini. Așa s-a născut echipa noastră. Credem că această întâlnire nu a fost întâmplătoare. Astfel că, pentru a ne putea cunoaște între noi, pentru a ne face văzuți și auziți, pentru ca toți sa devenim unul și astfel să avem forța generatoare de schimbare, ROTR propune o punte de legatură prin muzică, natură, artă și cultură. Vrem să creăm posibilitatea ca toți cei care doresc să se implice în proiectele noastre, să o poată face liber si neîngrădit.

Rep.: Ce se va întâmpla vineri seara/noaptea în The Bunker?

R.B.: Vă propunem un spectacol cu totul special ce va avea în distribuție actori, dansatori și coreografi, pe de o parte, și disc jockey (DJ) de clasă pe de altă parte. Invitații speciali vor fi André Winter, producător și Dj din Germania despre care se zice că inima-i bate pe ritm de techno, și care vine să mixeze pentru prima data în România și Matyas Kelemen a.k.a. Reality Engine, artist multimedia stabilit în New York. Vor fi reprezentații live cu jocuri de lumini și proiecții uluitoare pe suprafețe tridimensionale, toate întrepătrându-se și unduindu-se într-o sincronizare perfectă, creând iluzia unei lumi supra-reale, aparținând unei alte dimensiuni.

Rep.: După entuziasmul cu care îmi vorbești îmi dau seama că nu o să vă opriți după acest eveniment. Ce va urma?

R.B.: Spectacolele noastre vor avea loc din două în două săptămâni, vineri, în The Bunker, unul dintre cele mai sigure cluburi la ora actuală, mai presus de toate standardele impuse. Clubul este dotat cu concursul Immersive-Solutions, cu aparatură audio și video proiectoare de ultimă generație. Pe lângă evenimentele pe care le vom organiza aici, în oraș, urmează să avem spectacole și în marile orașe din România și din străinătate. Proiectul Rise Of The Robots (ROTR) este gândit pe termen lung și se împarte pe stagiuni. Prima stagiune debutează vineri, 16 septembrie, de la ora 23 și se întinde până în luna august 2017. Tema acestei stagiuni este „renașterea”. Artiștii noștri vor crea o atmosferă meditativă în care ne vom privi pe noi înșine, ne vom pune întrebări și vom contempla la lucrurile cu adevărat importante din viața noastră, având ocazia de a ne reașeza în balanță greutățile și de a ieși de acolo mai echilibrați. Cu fiecare nou spectacol, artiștii vor continua să prezinte viziunea lor asupra noii dimensiuni create și vor da ocazia fiecăruia dintre participanți să se redescopere.

Rep.: Vorbim cumva despre un apel la trezire? Din ce? Spre ce?

R.B.: Da, despre asta vorbim. Rise Of The Robots simbolizează un apel la trezire. Trezirea din starea pre-programată pe care societatea ne-a pregătit-o încă de la prima suflare. Trezirea din starea de robot-uman prin re-programarea minții noastre în așa fel încât să ne eliberăm de îngrădirile impuse de o societate care devine tot mai rigidă si autodistructivă. Trezirea din rutina noastră pre-programată prin reprogramarea minţii si eliberarea ei de sub presiunea socială de acceptare forțată. Vrem să devenim, alături de cei care simt ca noi, agenții inovatori ai schimbării, acel vârtej de energie menit să schimbe status quo-ul. Suntem căutătorii adevărului într-o lume plină de ambiguitate. Dorim să creăm o comunitate globală de oameni care doresc să împartă ceva pozitiv si înălţător. Mesajul nostru este universal.

A consemnat Bristena

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.