Share

Home / Cultură / Surprize frumoase în noua stagiune la Compania „Tompa Miklós”

Surprize frumoase în noua stagiune la Compania „Tompa Miklós”

S-a dat start la vânzarea abonamentelor la spectacolele Companiei „Tompa Miklós” pentru stagiunea teatrală 2016 / 2017. În repertoriul noului sezon de teatru se regăsesc prestigioase piese clasice şi contemporane, spectacole de tineret, adaptări, musicaluri îndrăgite, dar vor fi incluse şi festivități, seri literare, prezentări de carte, şi alte evenimente culturale, care la rândul lor vor îmbogăți programul.

Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin, prima premieră a stagiunii

Prima premieră a stagiunii în Sala Mare va fi spectacolul Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin / Olbrin Joachim csodálatos utazása, o dramatizare după textele lui Béla Hamvas. Tânăra regizoare Kinga Mezei, originară din Voivodina, montează şi de această dată o dramatizare dintr-un text filosofic, poetic, stilizat. În Sala Underground/Parking va avea loc premiera spectacolului pentru tineret Stresszfaktor_15 de Christine Rinderknecht, în regia lui Csilla Csáki. Piesa scriitoarei elveţiene pune în prim plan generaţia de 15 ani, care caută soluţii la propriile probleme, încercând să facă față aşteptărilor profesorilor și a părinților. Spectacolul va fi jucat de trupa voluntarilor teatrului.

Radu Afrim, back in business la Compania „Tompa Miklós”

1Regizorul Radu Afrim – după două spectacole de mare succes la Târgu-Mureș (Castingul dracului – 2013, şi Tihna – 2014) – revine la Târgu-Mureş cu un nou proiect inedit: Spectacolul surpriză 3 / Meglepetés elöadás 3. Acest specatacol se va realiza punându-se un accent deosebit pe munca actorului, metodă de lucru bazată pe improvizație şi inovaţie. Spectacolul Doktor S de Székely Csaba în regia lui Rareş Budileanu va fi prezentat în Sala Mică. Piesa este o transcriere a piesei Doctor fără voie a lui Molière, iar spectacolul va conține mult umor, dramatism, energie şi muzică.

3În mod tradiţional, premiera de revelion va fi un spectacol muzical. Cu această ocazie, în Sala Mare se va prezenta musicalul Chicago de John Kander–Fred Ebb–Bob Fosse, montat de renumitul coregraf-regizor Tamás Juronics din Ungaria.

Producții regizate de Adi Iclenzan, Attila Keresztes și Theodor Cristian Popescu

4Piesa Frumos / Szép de autorul contemporan norvegian Jon Fosse va fi prezentată în Sala Mică, în regia lui Adi Iclenzan. Spectacolul – ca şi personajele ei – caută răspuns la întrebările: De ce facem ceea ce facem? De ce spunem ceea ce spunem? Ce se ascunde în spatele frumosului? Tragedia Macbeth de William Shakespeare va fi pusă în scenă de Attila Keresztes, directorul artistic al Companiei, pe scena Sălii Mari, în format studio. Din cauza puterii dobândite în mod necinstit şi a anxietăţii asociate, protagonistul se scufundă în vârtejul crimelor în serie, iar între crimă și pedeapsă se dizolvă granița. Ia uite cine s-a întors/ Nézd, ki van itt ! de Timur Vermes este o satiră contemporană. În primăvara anului 2011, Adolf Hitler se trezeşte pe un teren viran din Berlin. Nu mai e război, partidul său naţional-socialist nu mai există, iar el nu înţelege ce s-a întâmplat. Dar începe o nouă carieră… Piesa va fi prezentată în Sala Mică, în regia lui Theodor Cristian Popescu. Ultima premieră a stagiunii va fi Vizita bătrânei doamne / Az öreg hölgy látogatása de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui János Mohácsi, în Sala Mare. Tragicomedia creează situaţii conflictuale pe tema delictului, a furiei, a compasiunii, a lăcomiei, a moralității.

Spectacole supratitrate în limba română

Toate spectacolele Companiei „Tompa Miklós” jucate în limba maghiară sunt supratitrate în limba română.La spectacolele stagiunii, târgumureșenii își pot achiziționa abonamente şi bilete. Există abonamente cu locuri fixe şi oră stabilită, care sunt valabile la patru spectacole de sală mare, şi există abonamente flexibile ale căror unităţi pot fi folosite pe toată durata stagiunii 2016-2017, la alegere, la orice spectacol din repertoriul Companiei „Tompa Miklós” – excepţie fac premierele şi spectacolele invitate. Unităţile unui abonament flexibil pot fi folosite şi cu o singură ocazie de către mai multe persoane. Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de luni până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de bilete a Palatului Culturii sau, între orele 9.00-15.00, la Casieria de la sediul Teatrului Național Târgu-Mureș şi online: www.biletmaster.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ASCOTID Trail Race revine cu cea de-a V-a ediție!

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș organizează în 29 septembrie la Platoul Cornești din Târgu …

Share
Share