Vineri, ora 20.30, Pandurii-ASA, duel mereu tensionat Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Vineri, ora 20.30, Pandurii-ASA, duel mereu tensionat

După obținerea primelor puncte în actuala ediție a Ligii I de fotbal și calificarea în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, pentru ASA Târgu-Mureș urmează două jocuri cu adversare redutabile. Mureșenii vor juca în prima zi a etapei a VIII-a, vineri, 16 septembrie, ora 20.30, la Turnu Severin, cu gorjenii de la Pandurii Târgu-Jiu, după care vor primi vizita campioanei Astra Giurgiu, calificată în grupele Europa League.

Echipa antrenorului Petre Grigoraș, trecut în sezonul trecut și pe la ASA se află pe locul 5, cu 12 puncte și a cedat doar partida de pe teren propriu cu Steaua, 0-1 în etapa a VI-a. Pandurii au obținut dealtfel mai multe puncte în deplasare, în număr de 7, cu victorii la ACS Poli Timișoara și Gaz Metan Mediaș, ambele cu 3-1 și au remizat la Voluntari. În afara eșecului în fața Stelei din ultima partidă disputată pe „teren propriu”, gorjenii n-au învins decât în prima etapă cu 2-1 pe CS U Craiova, după care au remizat cu Astra Giurgiu și CFR Cluj. Alături de Petre Grigoraș, în lot se mai află doi jucători care în sezonul trecut au evoluat la ASA, Claudiu Voiculeț, care a oscilat în ultimii ani între Pandurii și ASA și George Țucudean, cu o dublă la Mediaș. În lotul gorjenilor se mai află un jucător trecut pe la ASA, din perioada FC Municipal, de care nu se amintește. Acesta este Liviu Antal, care s-a lansat spre „fotbalul mare” de la Târgu-Mureș. Originar din Șimleul Silvaniei, acesta a venit de la Chiajna la vârsta junioratului, în Liga II, apoi a ajuns la Oțelul Galați, cu care a câștigat un titlu de campion. A mai trecut apoi pe la FC Vaslui, Genclerbirligi (Turcia), B. Jerusalem și Hapoel Tel Aviv (Israel), cu alte „escale” pe la Pandurii și un debut la Națională în 2011.

Indisponibilități începând de la banca tehnică

De cealaltă parte, ASA va încerca să „spargă gheața” și în jocurile din deplasare. Sarcina se anunță una foarte dificilă, dar moralul echipei mureșene este unul mult mai bun după cele două succese din ultimele două jocuri. Echipa nu are niciun jucător suspendat, dar în schimb sunt accidentați Marius Constantin și Vlad Morar, iar antrenorul Dan Alexa nu va putea sta pe bancă la acest joc și la următorul, pe teren propriu, cu Astra. Sancțiunea a fost dictată de Comisia de Disciplină a FRF după ce tehnicianul a fost trimis în tribună spre finalul partidei cu Dinamo. „Am depășit puțin limita din cauza tensiunii, consider că și arbitrul a avut dreptate. Sper să nu afecteze evoluția echipei, dar am mare încredere în echipa cu care lucrez și sper să reușim un joc bun”, au fost cuvintele lui Dan Alexa înaintea plecării la Severin.

Multe partide cu finaluri „incendiare”

Meciul de luni seară este al unsprezeceelea dintre cele două în Liga I. În anul debutului FCM în Liga I, în toamna lui 2010, Pandurii învingeau cu 4-1, meci cu trei penaltyuri, două pentru gazde şi unul pentru mureşeni, cu Voiculeţ printre marcatorii gorjenilor. În retur FCM a învins cu 1-0 cu un gol înscris de Astafei. FCM a încheiat pe 9, iar Pandurii pe 13. Sezonul 2011-2012 a adus retrogradarea mureşenilor, iar Pandurii a încheiat pe 8. Pe Trans Sil a fost un 3-3 nebun, iar în retur gorjenii au învins cu 2-0. După doi ani de pauză, echipa mureșeană, revenită în ediția 2013-2014, dar de această dată cu vechea denumire a fostei ASA, scotea la Târgu Jiu un 1-1 și învingea în retur cu 2-1. ASA a ratat de puțin titlul, devenind ea vicecampioană, iar Pandurii au încheiat pe 9.

În turul ediției trecute gorjenii au învins din nou cu 2-0 și au reușit în retur dubla cu un 1-0 din penalty obținut de Hora, un alt jucător care a trecut pe la ASA. Era primul eșec pe teren propriu al mureșenilor, unul care periclita prezența în play-off cu două etape rămase. ASA a reușit calificarea și cele două s-au întâlnit în chiar prima etapă din play-off. A fost un meci pe care mureșenii au vrut să-l uite cât mai repede. Cu un alt tehnician fost pe banca roș-albștrilor, Edi Iordănescu, gorjenii s-au impus la Târgu-Mureș cu 2-0, după un meci în care ASA a avut patru jucători eliminați. Totul a pornit de la un fault dur asupra lui Țucudean de la ASA, aflat acum în tabăra cealaltă. Jocul a degenerat și fostul golgheter al ASA, Ioan Hora a făcut 2-0 pentru Pandurii din penalty.

Fără nicio victorie, mureșenii au avut în retur o tresărire de orgoliu și au scos în deplasare un spectaculos 3-3, revenind de la 1-3, chiar cu ocazie de 4-3 la final.

Pandurii conduc la bilanțul întâlnirilor directe cu 5 victorii și 2 înfrângeri, alte trei jocuri încheindu-se la egalitate, golaveraj 19-11.

Confruntările au fost deseori foarte spectaculoase, cu finaluri de-a dreptul „incendiare”, cu multe goluri și eliminări. Acum Pandurii încearcă să se mențină în play-off, iar ASA manifestă tendințe de redresare.

Programul etapei a VIII-a

Vineri, 16 septembrie

FC Botoșani                – Viitorul Constanța    18.00

Pandurii Târgu Jiu      – ASA Târgu Mureș    20.30

Sâmbătă, 17 septembrie
CFR Cluj                     – FC Voluntari             18.00

Dinamo București       – Poli Iași                     20.30
Duminică, 18 septembrie

CS U Craiova              – Concordia Chiajna   18.00
Poli Timișoara            – Steaua București       20.30
Luni, 19 septembrie

Astra Giurgiu              – Gaz Metan Mediaș   20.30

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE