Home / Slider / Cum înregistrezi numele de familie cu ortografia maternă

Cum înregistrezi numele de familie cu ortografia maternă

Distribuie

 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Mureş informează cetăţenii cu privire la înscrierea prin menţiune a numelui de familie şi prenumelui tradus în alte limbi decât cea maternă ori cu ortografia altei limbi.

Potrivit informațiilor furnizate de Codruța Sava, director executiv DJEP Mureș, persoana al cărui nume sau prenume a fost înregistrat în actele de stare civilă tradus în altă limbă decât cea maternă ori cu ortografia altei limbi, poate cere înscrierea prin menţiune pe aceste acte, a numelui de familie sau a prenumelui tradus sau cu ortografia limbii materne, atât la rubricile care îl privesc pe titular, cât şi la cele privind părinţii.

Cererea se depune la Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau la primăria unităţii administrativ-teritoriale care are în păstrare actul de stare civilă sau la domiciliul solicitantului.

Cererea se aprobă de către primarul unităţii administrativ-teritoriale care are în păstrare actul. Termenul de soluţionare este de 30 de zile.

În acest sens sunt necesare documentul cu care se face dovada identităţii, în original şi copie, certificatele de stare civilă care urmează a fi preschimbate în urma traducerii ori a ortografierii numelui de familie sau prenumelui, traducerea sau ortografierea oficială, autentificată de notarul public, pentru situaţiile în care ofiţerul de stare civilă nu poate stabili cu certitudine traducerea sau ortografierea în limba maternă.

Efectele aprobării se extind asupra copiilor minori şi asupra celuilalt soţ, dacă au nume de familie comun, numai dacă acesta din urmă îşi dă consimţământul.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.